juuli 3, 2017 // Soolajutud -milline sool ja pipar valida?
Palmilehtedest ühekordsed nõud on hea lahendus plastiknõude asemel!
Kuidas palmilehtedest ilusad kausid ja taldrikud saavad.
Langenud palmilehtedest valmistatud ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud on 100% looduslikud ja biolagunevad, olles seega keskkonnasõbralikum alternatiiv ühekordselt kasutatavatele plastnõudele. Lisaks on nad tugevamad, lihtsamalt ringlussevõetavad ja näevad tänu kaunile tekstuurile ja elegantsele disainile väga head välja.
Kuna ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud võivad olla ümmargused, kandilised, kuusnurksed või muu kujuga ning nad on saadaval ka kaussidena, sobivad nad suurepäraselt kõikvõimalikeks üritusteks, sealhulgas pidudeks, pulmadeks, pühadeks, grillimiseks ja kauaoodatud suguvõsa kokkutulekuteks. Ühekordselt kasutatavate palmilehetaldrikute eeliseid on kirjeldatud allpool.
Valmistamine
Langenud lehed kogutakse kokku ja neid kuivatatakse kaks päeva kuuma päikese käes. Seejärel sorteeritakse neid kvaliteedi alusel. Kõdunevad, tumedate laikude ja seenhaigustega lehed pannakse kõrvale. Kvaliteeti kontrollitakse veelkord ning tolmu ja liiva eemaldamiseks pestakse neid paar minutit kaevu- või voolikuveega. Seejärel laotatakse pestud lehed puhtale põrandale kuivama ja kaetakse 20 minutiks džuutkottidega, et hoida niiskust.
Pärast osalist kuivatamist hoitakse lehti sobiva kujuga pliivormi all ning vormi kuumutatakse 220-voldise elektrivooluga mähise kaudu kuni temperatuurini 150 °C. Lehti pressitakse vormi all ühe minuti, misjärel vorm eemaldatakse. Nii saab leht vajaliku kuju. Olenevalt lehe ja soovitud taldriku suurusest valmistatakse ühest lehest kaks või kolm taldrikut. Ning kui leht on tavapärasest pikem, siis hoitakse seda eraldi, sest samast lehest valmistatakse ka väikeseid kausse. Kogu palmileht kasutatakse ära.
Kuumpressitud taldrikud eemaldatakse ning nende kvaliteeti kontrollitakse. Selle käigus võivad servad murduda ja tagaküljele võib tekkida mõrasid. Kvaliteetsete taldrikute servad lihvitakse liivapaberiga siledaks. Seejärel puhastatakse taldrikuid kaabitsaga, mis eemaldab leheosakesed, ning pühitakse puhta riidelapiga, et neid oleks võimalik kohe kasutama hakata.
Eelised
- Ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud pärinevad taastuvast allikast.
- Ühekordselt kasutatavate palmilehetaldrikute valmistamine ei soodusta metsade hävitamist ega saasta või mõjuta keskkonda negatiivselt.
- Kuna ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud on 100% looduslikud ning ei sisalda liimi ega lakki, on nad ka 100% biolagunevad.
- Ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud on kordumatu välimusega ning kauni tekstuuri ja pastelsete toonidega, mis püüavad pilku ja lisavad elegantsust igale peo- või pulmalauale.
- Võrreldes muude ühekordselt kasutatavate taldrikutega on palmilehetaldrikud suhteliselt taskukohased.
- Kui neid just liha serveerimiseks ei kasutata, siis saab neid ka pesta ja uuesti kasutada.
Ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud ei tõmbu kaardu ning neid ei ole nii lihtne läbi torgata nagu plasttaldrikuid, mistõttu on nad tugevamad, turvalisemad ja praktilisemad mitmekäiguliste einete serveerimisel. - Kui oled oma ühekordselt kasutatava palmilehetaldriku kasutamise lõpetanud, siis võid selle visata kompostihunnikusse.
Keskkonnasõbralikud, elegantsed ja taskukohased ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud on sinu ürituste jaoks parim lahendus. Neid kasutades ei säästa sa mitte ainult meie planeeti, vaid lisad oma lauale ka elegantsust, muutes ürituse veelgi erilisemaks ja meeldejäävamaks. Kui soovid kaitsta keskkonda, siis on ühekordselt kasutatavad palmilehetaldrikud kindlasti parim valik.
Leave a reply