Navigation
  • Soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
0
Ostukorv: 0.00€

Ostukorvis pole tooteid.

+
24-tunni graavsoolalõhe Flor De Sal soolaga

persianblueVAJA LÄHEB:
700g lõhefileed
punt tilli
3 sl Flor De Sal soola
1 sl suhkrut
sorts konjakit või brändit
VALMISTAMINE:

Eemalda lõhefileest pintsettidega luud. Pane lõhefilee sobiva suurusega säilitusnõusse (väga hästi sobib selleks klaasist külmikukarp), nahapool all. Puista hakitud till ühtlaselt lõhefileele. Määri lõhefilee suhkru-soolaseguga ja piserda sellele veidi konjakit või brändit. Sulge säiltuskarp, selle puudumisel mähi lõhefilee toidukilesse. Hoia enne tarvitamist vähemalt 24 tundi külmikus.
Seejärel eemalda lõhefileelt till ja soolakübemed, vajadusel loputa fileed põgusalt külma vee all ja kuivata paberrätiga. Lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri näiteks röstsaial.

+
Magus-soolased pähklid

VAJA LÄHEB
½ liitrit vett
125 g Kreeka pähkleid või pekanipähkleid
1/8 tl kaneeli
1/8 tl cayenne pipart
1/8 tl musta pipart
30g tuhksuhkrut
¼ tl Crystal Pink Fine soola
VALMISTAMINE

Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane ahjuplaadile valmis küpsetuspaber. Kuumuta väikeses keedunõus umbes ½ liitrit vett keemiseni.
Lisa pähklid ja keeda neid 3 minutit. Sega omavahel kaneel, must pipar, cayenne pipar ja tuhksuhkur. Kurna kuumad pähklid sõelal ja sega need maitseaineseguga, kuni suhkur on sulanunud. Laota maitsestatud pähklid ühtlaselt küpsetusplaadile ja küpseta neid 15-20 minutit, sega vahepeal. Lisa ahjust tulnud tulistele pähklitele sool.

+
Väike Itaalia

VAJA LÄHEB:
4 viilu röstsaia
1 sl extra virgin oliivõli
1 küps lihatomat
¼ tl Inka Sunsalt soola
paar lehte basiilikut
VALMISTAMINE

Rösti saiaviilud, piserda need kergelt kvaliteetse oliivõliga. Viiluta tomat, laota küpse tomati viilud saiale, puista neile Inka Sunsalt soola ja garneeri basiilikuga.

Leidsid huvitava toidu?  Telli kohe sobiv sool!

CRYSTAL PINK fine nr 7
CRYSTAL PINK fine nr 7
7.99€
CRYSTAL PINK fine – Himaalaja roosa sool, mis on kogu maailmas populaarne lauasool. Maitseküllane, otse Himaalaja mägedest kaevandatud sool. Crystal Pink on maitsev ja eriti...
Lisa korvi
GUERANDE fine nr 13
GUERANDE fine nr 13
7.99€
Guerande fine – hallikas prantsuse päritolu gurmeesool. Mineraalainete, eriti magneesiumiga rikastatud rafineerimata looduslik sool. Guerande soola kogutakse käsitsi ja seda hinnatakse kogu maailma köökides. Sobib...
Lisa korvi
KALA NAMAK fine nr 18
KALA NAMAK fine nr 18
7.99€
Kala Namak fine – spetsiaalselt vegan-roogade kokkajatele! Tuntakse ka India musta soolana. Jahvatatuna omandab see pruunikasroosa värvuse ja sel on kerge väävli maitse, mis annab...
Lisa korvi
+
Blanšeeritud aedoad Küprose soolahelvestega

VAJA LÄHEB:
500 g aedube
2 sl võid
½ tl Cyprus White soolahelbeid
VALMISTAMINE

Keeda aedube väheses vees paar minutit. Sulata teises anumas või ja sega keedetud ja kurnatud oad sulatatud võiga. Lisa soolahelbed ja serveeri need lisandina aurutatud kala või kanafilee kõrvale.

+
Kanafilee sidruni ja tüümianinga

VAJA LÄHEB:
4 kanafileed
1 dl oliivõli
3 küüslauguküünt
1 dl valget veini
2 sidruni riivitud koor
2 sl sidrunimahla
1,5 tl kuivatatud punet
1tl värsket hakitud tüümiani
1-2 tl Alae Fine soola
VALMISTAMINE

Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Kuumuta oliivõli pannil, lisa hakitud küüslauk ja pruunista seda ettevaatlikult umbes 1 minut. Võta pann tulelt, lisa küüslaugule valge vein, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, pune ja hakitud tüümian ning vala saadud segu ahjuvormi. Maitsesta kanafileed Alae Fine soolaga ja lisa need ahjuvormi. Vajadusel määri fileesid õrnalt oliivõliga.
Küpseta ahjus 30-40 minutit või kuni kanafilee on kuldkollane.  Lase kanafileel enne serveerimist vähemalt 10 minutit fooliumiga kaetult järelküpseda.

+
Särtsakas Aasiapärane grill-lõhe

VAJA LÄHEB:
Umbes 1 kg lõhefileed
60 ml rapsiõli
1 tl küüslaugupulbrit
¼ tl sidrunpipart
70 ml sojakastet
70 g pruuni suhkrut
80 ml vett
1 tl suitsusoola helbeid
VALMISTAMINE

Maitsesta lõhefileed sidrunpipra, küüslaugupulbri ja soolaga. Sega väikses kausis kokku sojakaste, suhkur, vesi ja rapsiõli, kuni suhkur on lahustunud. Marineeri lõhefileesid saadud segus külmikus vähemalt 2 tundi. Grilli marineeritud lõhefileesid 6-8 minutit kummaltki poolt. Vajadusel maitsesta suitsusoola helvestega.

Leidsid huvitava toidu?  Telli kohe sobiv sool!

CRYSTAL PINK fine nr 7
CRYSTAL PINK fine nr 7
7.99€
CRYSTAL PINK fine – Himaalaja roosa sool, mis on kogu maailmas populaarne lauasool. Maitseküllane, otse Himaalaja mägedest kaevandatud sool. Crystal Pink on maitsev ja eriti...
Lisa korvi
GUERANDE fine nr 13
GUERANDE fine nr 13
7.99€
Guerande fine – hallikas prantsuse päritolu gurmeesool. Mineraalainete, eriti magneesiumiga rikastatud rafineerimata looduslik sool. Guerande soola kogutakse käsitsi ja seda hinnatakse kogu maailma köökides. Sobib...
Lisa korvi
KALA NAMAK fine nr 18
KALA NAMAK fine nr 18
7.99€
Kala Namak fine – spetsiaalselt vegan-roogade kokkajatele! Tuntakse ka India musta soolana. Jahvatatuna omandab see pruunikasroosa värvuse ja sel on kerge väävli maitse, mis annab...
Lisa korvi

Saltsup OÜ

Soolapood: Kentmanni 19, Tallinn Harjumaa 10116

Avatud: E-R 10-18, L 11-16
Telefon: +372 555 21 228
E-post: info@gurmeesool.ee
www.gurmeesool.ee

Lisainfo

  • E-poe kasutamistingimused
  • Kauba kohaletoimetamine
  • Privaatsustingimused

Viimased soolajutud

  • 23 Feb

    Pildikesi soolapoest- SaltsUp soolapood

    by Gurmeesool
  • 24 Jan

    Punane Kampoti pipar sobib ka jäätise retsepti sisse!

    by Gurmeesool

Kõik õigused kaitstud. Salt'sUp 2021

Search engine

Use this form to find things you need on this site