ALAEA fine nr 1
7.99€
Alaea fine peeneteraline gurmeesool.
Traditsiooniline Hawaiil maitsestamiseks kasutatav sool. Sajandeid on seda kasutatud ka paljudel Hawaii traditsioonilistel tseremooniatel.
Alaea sool saab oma ebahariliku värvuse Hawaiil leiduvast vulkaanilisest Alaea punasest savist. Soola rikastavad väärtuslikud mineraalid, muutes selle veelgi tervislikumaks.
Peeneteralist soola saab kasutada hariliku lauasoola asendajana. See on mahedam kui enamik lauasooli ja sobib hästi suppide ja kastmetega. Alaea sobib suurepäraselt liha grillimiseks – punane savi lukustab mahlad ja lisab maitset.
Päritolumaa Hawaii
90 g purk
Koostis: 96% meresoola, 4% Alaea savi
Kirjeldus
Mis on Alaea sool ja kust see pärineb?
Alaea sool on punane sool, mida leidub ainult Vaikse ookeani Aloha saartel ja mida Hawaii põliselanikud on juba sajandeid kasutanud. See ainulaadne meresool asub meres haruldaste laavakivikihtide vahel. Alaea soola nimi tuleneb punasest alaea savist, millega sool on segatud. Lisaks nimetusele annab savi soolale vapustava ja silmapaistva punase välimuse.
Lisaks toidu maitsestamisele kasutavad põliselanikud Alaea soola ka tööriistade puhastamiseks ja osana oma rituaalides. Usutakse, et Alaea soolal on tervendav toime. Kohalike elanike jaoks peetakse seda konkreetset vulkaanilist savi pühaks ja see kehastab sümbolina ka vabadust. Põliselanikud on kasutanud ammusest ajast saati Alaea soola ka kala säilitamiseks.
Miks on Alaea sool kasulik?
Punase Alaea sool sobib suurepäraselt toidu maitsestamiseks ja sellel on fantastiline toiteväärtus, kuna see soodustab rakuvedelike tervislikku tasakaalu. Lisaks sisaldab see olulisi toitaineid, mis parandavad tervist ka üldiselt. Peamised tervisele kasulikud mineraalid Alaea soolas on raud, magneesium, kaltsium, fluoriid, kaalium, kloriid ja naatrium.
Raud on ülioluline punaste vereliblede tootmisel, mis kannavad hapnikku mööda keha. Rauapuuduse tõttu ei ole kehas piisavalt punaseid vereliblesid ja see põhjustab väsimust ja tihtipeale ka peapööritust.
Magneesium on kasulik lihastele ja soodustab lihaste taastumist pärast raskemat treeningut. Lisaks lihaste taastumisele on magneesium oluline ka närvide funktsioneerimiseks ja energia tootmiseks.
Üks keha kõige olulisematest mineraalidest on kaalium. See aitab kontrollida närvisignaale, lihaste kontraktsioone ja vedeliku tasakaalu. Kõrge kaaliumisisaldusega dieet võib samuti aidata alandada vererõhku ja veepeetust.
Kehavedelike õige tasakaalu säilitamiseks on vaja kloriidi. See on seede (mao) vedelike oluline komponent.
Kõik need mineraalid on kenasti leitavad Alaea punases soolas ja muudavad selle soola seega väga tervislikuks valikuks igapäevase toidu hulgas.
Kuidas Alaea soola kasutada?
Alaea soola vapustav oranžikaspunane toon on väga atraktiivne. Kuid see pole ainus põhjus, miks kokad üle maailma eelistavad ja austavad seda esmaklassilist meresoola.
Eriti hellitab keelt selle külluslik lõhn. Noot, mida sageli kirjeldatakse kui kergelt pähklise, maalähedase varjundi ja magusa järelmaitsega, sobib hästi kokku tavapärase maheda meresoola maitsega. See omanäoline kulinaarne kogemus inspireerib nii gurmeekokka kui ka kodukokka. See sool toimib hästi ainulaadse elemendina erinevates söökides.
Kuna tegemist on savisoolaga, hoiab see väga hästi niiskust. Seetõttu soovitame kana küpsetamisel kasutada just Alaea soola, kuna see hoiab ära kana liigse kuivamise. Lisaks kanalihale soovitame seda kasutada ka koduse guacamole valmistamisel, lisab mõnusalt mahlasust ja värskust.
Lõbus retsept Alaea soolaga proovimiseks:
Värske Tuunikala Poke
See on värske ja meeletult maitsev retsept, mida koos meie punase Alaea soolaga kodus proovida. Pidage meeles, et parimate tulemuste saamiseks tuleks kasutada ainult värskeid koostisosi. See on imelihtne, kuid samas hämmastavalt maitsev retsept.
Vaja läheb (sellest kogusest saab kaks väikest portsjonit):
- 100 gr Sashimi tuunikala, lõika see 2 cm kuubikuteks
- Natuke seesamiõli (piisab 2-3 tilgast)
- Üks teelusikatäis kuldset šalottsibulat
- Väike näputäis riivitud ingverit
- Üks vars kevadist sibulat, kasuta ainult rohelist osa
- Kaks teelusikatäit heledat sojakastet
- Üks teelusikatäis röstitud seesamiseemneid
- Korralik näputäis meie Alaea soola , kas fine või coarse (mõlemad sobivad, kuigi soovitame selle retsepti jaoks kasutada Alaea Fine soola)
- Natuke Tabasco kastet (just nii palju kui sulle endale maitseb)
- Üks teelusikatäis ekstra neitsioliiviõli
Tee nõnda:
- Esiteks eeljahuta kaussi, milles hiljem kõik kokku segad! Pane kauss vähemalt tunniks külmkappi või kasta see 15-30 minutiks jääkülma vett.
- Seejärel haki kuldne šalott ja talisibul peeneteks tükkideks.
- Lisa tuunikala ja ülejäänud koostisosad külma kaussi ning sega kõik kokku.Aeg maitsta!
- Nüüd säti maitseaineid oma tunde järgi.
- Serveeri koheselt ja naudi!
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.