märts 8, 2017 // Soolajutud -milline sool ja pipar valida?
Koorimata hiidkrevetid. Kuidas teha – meresoola ja õliga.
Koorimata hiidkrevetid meresoolaga.
Vaja läheb:
0.5 – 1 kilo koorimata hiidkrevette (arvesta umbes 3-4 tk sööja kohta)
head oliiviõli
meresoola Flor de Sal – teraline meresool
värsked sidrunid mahla pressimiseks
Kindlasti tuleb kasutada meresoola – soovitame Flor De Sal https://gurmeesool.ee/toode/flor-de-sal-coarse/ võtta, tavalise peene lauasoolaga see retsept ei õnnestu üldse, pole mõtet proovida.
Võtad peade ja koortega hiidkrevetid ja natuke oliiviõli ja paar värsket sidrunit millest hiljem mahla pressida. Ja nüüd edasi: võta krevetid, ei koori neid vaid piserdad tibake oliiviõli peale. Siis võtad meresoola ja hõõrud sellega krevetid korralikult sisse. Ikka nii, et oleks soola seal ümber korralikult. Sool küpsetades või grillides kristalliseerub ja meresool hiljem moodustab sellise krõmpsu ja natuke magusa ümbrise krevetikoorikuga ja annab krevetile mõnusa meki. Nii – nüüd paned kas panni v grilli tulele ja siis küpsetad krevette koos soolaga. Mõni minut siit ja sealt poolt. Serveerid koos koortega ja enne seda pressid sortsu mahla sidrunist välja. Kena on kui salati ja mõne saiaviilu kõrvale teed. Bon Appetit!
Väike nipp veel – kui paned grilli peale krevetid ja sul on puidust grillvardakesed – siis pane nad mõni tund või lausa eelmisel õhtul vette likku.
Leave a reply