ALAEA coarse nr 2
7.99€
ALAEA coarse teraline gurmeesool
Traditsiooniline Hawaiil maitsestamiseks kasutatav sool. See on täiesti looduslik ja rikas merevees leiduvate mineraalide poolest. Sajandeid on seda kasutatud ka paljudel
traditsioonilistel Hawaii tseremooniatel.
Alaea sool saab oma ebahariliku värvuse Hawaiil leiduvast vulkaanilisest Alaea punasest savist. Soola rikastavad väärtuslikud mineraalid ja muudavad selle veelgi tervislikumaks. See on mahedam kui enamik lauasooli ja sobib hästi suppide ja kastmetega.
Proovige jämesoola segamist ürtidega ja kasutage seda liha sissehõõrumiseks.
Päritolumaa Hawaii
90 g purk
Koostis: 96% meresoola, 4% Alaea savi
Kirjeldus
ALAEA coarse gurmeesool
Mis on Alaea sool ja kust see pärineb?
Alaea sool on punane sool, mida leidub ainult Vaikse ookeani Aloha saartel ja mida Hawaii põliselanikud on juba sajandeid kasutanud. See ainulaadne meresool asub meres haruldaste laavakivikihtide vahel. Alaea soola nimi tuleneb punasest alaea savist, millega sool on segatud. Lisaks nimetusele annab savi soolale vapustava ja silmapaistva punase välimuse.
Kaasaegne tagasihoidlik soolatootmine toimub täna looduslikul Molokai saarel, keset Hawaii saareketti. Seda saadakse Vaiksest ookeanist, kasutades tavalisi päikeseaurustustehnikaid, mis võimaldavad Hawaii vulkaanilise saviga kombineerimisel kristallide moodustumist. Üks maailma ihaldatumaid looduslikke sooli, punane Alaea sool on valmistatud mahepõllumajanduslikult käsitsi.
Miks on Alaea sool kasulik?
Punase Alaea sool sobib suurepäraselt toidu maitsestamiseks ja sellel on fantastiline toiteväärtus, kuna see soodustab rakuvedelike tervislikku tasakaalu. Lisaks sisaldab see olulisi toitaineid, mis parandavad tervist ka üldiselt. Peamised tervisele kasulikud mineraalid Alaea soolas on raud, magneesium, kaltsium, fluoriid, kaalium, kloriid ja naatrium.
Raud on ülioluline punaste vereliblede tootmisel, mis kannavad hapnikku mööda keha. Rauapuuduse tõttu ei ole kehas piisavalt punaseid vereliblesid ja see põhjustab väsimust ja tihtipeale ka peapööritust.
Magneesium on kasulik lihastele ja soodustab lihaste taastumist pärast raskemat treeningut. Lisaks lihaste taastumisele on magneesium oluline ka närvide funktsioneerimiseks ja energia tootmiseks.
Kaltsium on mineraal, mis on kõige sagedamini seotud tugevate luude ja hammastega. Siiski mängib see olulist rolli ka vere hüübimisel, aidates kaasa lihaste kokkutõmbumisele ning reguleerides normaalset südamelööke ja närvide aktiivsust.
Fluoriid on vajalik hammaste tervisele. Emaili tugevdamine ja selle kaitsmine hammaste lagunemise eest aitab kaasa hammaste remineraliseerumisele. Lisaks aitab fluoriid väikelaste, imikute ja jäävhammaste emailil tahkuda enne, kui see murenema hakkab.
Inimkeha vajab väikest kogust naatriumi närviimpulsside edastamiseks, lihaste kokkutõmbamiseks ja lõdvestamiseks ning mineraalide ja vee tervisliku tasakaalu säilitamiseks.
Kõik need mineraalid on kenasti leitavad Alaea punases soolas ja muudavad selle soola seega väga tervislikuks valikuks igapäevase toidu hulgas.
Kuidas Alaea soola kasutada?
Alaea soola vapustav oranžikaspunane toon on väga atraktiivne. Kuid see pole ainus põhjus, miks kokad üle maailma eelistavad ja austavad seda esmaklassilist meresoola.
Eriti hellitab keelt selle külluslik lõhn. Noot, mida sageli kirjeldatakse kui kergelt pähklise, maalähedase varjundi ja magusa järelmaitsega, sobib hästi kokku tavapärase maheda meresoola maitsega. See omanäoline kulinaarne kogemus inspireerib nii gurmeekokka kui ka kodukokka. See sool toimib hästi ainulaadse elemendina erinevates söökides.
Punane Hawaii sool on oma fantastilise maitse tõttu populaarne ka väljaspool Hawaiid. Hästi sobib see kokku köögiviljade, toore kala, liha, suppide, kastme ja marinaadidega. Jämedateralisel soolal (ehk Alaea coarse) on 1–2 mm laiused terad. Taldrikule asetades võite selle dekoratiivseid elemente kasutada silmailuks.
Lõbus retsept Alaea soolaga proovimiseks: Värske Tuunikala Poke
See on värske ja meeletult maitsev retsept, mida koos meie punase Alaea soolaga kodus proovida. Pidage meeles, et parimate tulemuste saamiseks tuleks kasutada ainult värskeid koostisosi. See on imelihtne, kuid samas hämmastavalt maitsev retsept.
Vaja läheb (sellest kogusest saab kaks väikest portsjonit):
- 100 gr Sashimi tuunikala, lõika see 2 cm kuubikuteks
- Natuke seesamiõli (piisab 2-3 tilgast)
- Üks teelusikatäis kuldset šalottsibulat
- Väike näputäis riivitud ingverit
- Üks vars kevadist sibulat, kasuta ainult rohelist osa
- Kaks teelusikatäit heledat sojakastet
- Üks teelusikatäis röstitud seesamiseemneid
- Korralik näputäis meie Alaea soola , kas fine või coarse (mõlemad sobivad, kuigi soovitame selle retsepti jaoks kasutada Alaea Fine soola)
- Natuke Tabasco kastet (just nii palju kui sulle endale maitseb)
- Üks teelusikatäis ekstra neitsioliiviõli
Tee nõnda:
1.Esiteks eeljahuta kaussi, milles hiljem kõik kokku segad! Pane kauss vähemalt tunniks külmkappi või kasta see 15-30 minutiks jääkülma vette
2.Seejärel haki kuldne šalott ja talisibul peeneteks tükkideks
3.Lisa tuunikala ja ülejäänud koostisosad külma kaussi ning sega kõik kokku.
4.Aeg maitsta! Nüüd säti maitseaineid oma tunde järgi
5.Serveeri koheselt ja naudi!
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.