veebruar 8, 2022 // Soolajutud -milline sool ja pipar valida?
Mehhikopärane supp-vürtsikas supp Chiloé pipra ja tšillisoolahelvestega
Mehhikopärane supp – vürtsikas supp
Mehhikopärane supp või teise nimega vürtsikas supp on tummine, vürtsikas ja maitseb suurepäraselt! Mõni päev on vaja natuke vürtsikamat suppi kui Tom Kha supp või kanasupp. Selle supi südameks on tšilli koos vürtsidega. Kui sa nii suur tšillisõber ei ole lisa supile vähem vürtsi või asenda see näiteks paprikapulbriga. Kas alustame supi tegemisega?
Mehhikopärane supp ja selle vürtsikad koostisosad:
- 1 keskmine sibul
- 300 g (veise)hakkliha
- 2 küüslauguküünt
- 1 sl tomatipastat
- 1/2 tšilli kauna Bhut Jolokia tšillit (Ghost Chilli)*
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl paprikapulbrit
- 2-3 tl Chilli soolahelbeid
- 6-10 tk Chiloé pipart (maitse kui vürtsikat soovid!)
- 4 dl kuuma vett
- 400 g konserv tükeldatud tomateid
- 400 g konserv punaseid ube tšillimarinaadis
- 200 g maisi (konserv- või külmutatud)
*Kui teravad on tšillipiprad? Kui sa ei tea, millist tšillipipart kasutada supi sees, siis vaata tšillipiparde tulisust siit. See on üks teravamaid tšillipipraid maailmas. Ole ettevaatlik teravate tšillipiparde lõikamisega!
Võta kõrvale veidi õli praadimiseks.
Vürtsikas supp – kuidas valmistada?
- Koori sibul ja küüslauk ning haki need peeneks
- Kuumuta õli ja pruunista poti põhjas hakkliha koos sibulaga ja maitsesta Chilli soolahelvestega.
- Lisa küüslauk, tomatipasta ja vürtsid ning kuumuta veel ca 1-2 minutit.
- Võta ubade konserv ja vala vedelik ära. Loputa läbi ning lisa koos tomatite ja veega potti. Lase neil 10 minutit podiseda ja maitse, kas tahad vürtsi juurde lisada.
- Lisa viimasena supile mais. Siin saad jätta supis sisse krõmpsuvad maisid kui keerad pliidil kuumuse kinni või lased mõned minutid supil keeda, et mais muutuks pehmemaks.
Chiloé pipar on rohkem tšilli kui pipar.
Köök lõhnab nüüd mõnusate vürtside järgi, võta kapist supikausid ja tõsta parajad kogused jahtuma. Kui supp on veidi jahtunud lisa Mehhikopärasele supile garneeringuks peale 1 supilusikatäis hapukoort. Selle supi kirsiks on peenikesed tšilli niidid ehk Angel´s hair nagu ikka on heal lapsel mitu nime. Need eriti peenikesed punased tšilli niidid sobivad iga roa kaunistamiseks.
Mehhikopärane supp maitseb väga hästi ka järgmisel päeval. Vürtsikas supp peaks andma sooja kuni varvasteni, aga kui sul jäi soojast veidi puudu võta pipra ja soola sokid siit.
Head isu ja mõnusat supi nautimist!
About Author
Kommentaarid on suletud