märts 1, 2017 // Soolajutud -milline sool ja pipar valida?
Gurmeesoola stardikomplekt – millisest kolmest soolast võiks alustada?
Stardikomplekt – Meilt on tihti küsitud, et millistest gurmeesooladest alustada, mis on kõige parem, milline gurmeesool peaks olema kindlasti valikus? Siin siis meie poolt teile gurmeesoolade stardikomplekt – lihtne, selge ja ilus. Alaea fine peeneteraline sool – võid kasutada tavasoola asemel, lisaks on ka asendamatu abiline liharoogade maitsestamisel – nimelt annab punase värvuse vulkaaniline savi ja see hoiab liha mahlase ja maitsva. Eriti tuleb see esile kana tehes. Siis Murray River helbed – salatitele, pizzale, hommikumuna praadides, mõnusalt kerged ja mahedad, ei soola üle ja ei jää mage. Ja kolmandaks on starterkomplekti mõttekas võtta suitsuhelbed – kala tehes ja garneeringuks. Kasvõi kartulisalati peale maitseks üks väike soolahelves.
Alaea Fine gurmeesool: Traditsiooniline Hawaiil maitsestamiseks kasutatav sool. Sajandeid on seda kasutatud ka paljudel Hawaii traditsioonilistel tseremooniatel.Alaea sool saab oma ebahariliku värvuse Hawaiil leiduvast vulkaanilisest Alaea punasest savist. Soola rikastavad väärtuslikud mineraalid, muutes selle veelgi tervislikumaks. Peeneteralist soola saab kasutada hariliku lauasoola asendajana. See on mahedam kui enamik lauasooli ja sobib hästi suppide ja kastmetega. Alaea sobib suurepäraselt liha grillimiseks – punane savi lukustab mahlad ja lisab maitset.
Murray River soolahelbed: Sool maagilisest Austraalia Murray jõe basseinist. Virsikukarva soolahelbed. Sool sisaldab
kaltsiumit ja magneesiumit ja sel on suhteliselt mahe maitse.See hõrk sool toob sujuvalt esile iga roa maitsed. Sobib ideaalselt raputamiseks pastale, kalale või ükskõik millisele
köögikunsti saavutusele. Tõeliselt imeline sool kõikide roogadega. Sel on väga kütkestav ja õrn pikaajaline „kihin“.
Suitsusoola helbed: Suitsutatud meresool, mis manab silme ette kujutluspildid viikingitest ja õhutab kokka eksperimenteerima! Meresoola suitsutatakse järk-järgult lahtise tule kohal, mida toidetakse pöögi-puiduga. Soolal on tugev lõkkearoom ja looduslik suitsune maitse.Taimetoitlaste lemmik. Sobib suurepäraselt köögiviljadega. Muudab liha imemaitsvaks, kui seda raputada lihale vahetult enne grillile panemist.
Vaata siit Alaea Fine gurmeesool, Murray River gurmeesool ja Suitsusoolahelbed.
Leave a reply