Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 7.99€

viimati lisatud tooted

  • Kampot white 101

    KAMPOT WHITE pipar nr 101 

    1 x 7.99€

ostukorv kokku

7.99€
vaata ostukorvi kassa
“KAMPOT WHITE pipar nr 101” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
kubeebapipar lightbox
lightbox
lightbox
lightbox
lightbox
kubeebapiparKubeeebapipar hautisega
  • Tootekirjeldus

    TIMUT & LEMON pipar nr 86 7.99€
    voatsiperifery pipar
    VOATSIPERIFERY pipar nr 89 9.99€

    Kubeebapipar CUBEB pipar nr 83

    7.99€

    Cubeb ehk kubeebapipar.

    Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu.

    Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest.

    Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga.

    Päritolumaa: Indoneesia

    35gr purk

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooriad: Parimad tooted, Piprad
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Mis on kubeebapipar? 

    Cubeb’i pipar, kubeebapipar või ladina päraselt, Piper cubeba, on vürts, mida kasutatakse toitudele ja jookidele maitse andmiseks. Kubeebapipar on piprataim, mis pärineb Piperaceae perest.  Kubeebapipart tihtipeale kutsutakse ka sabaga pipraks, just oma väljanägemise tõttu. Mõnikord nimetatakse teda aga oma marja-sarnase välimuse pärast hoopis kubeeba marjaks. 

    Heal lapsel mitu nime – ka Java pipraks kutsutakse kubeebat. Kunagi kasvas kubeeba pipar vaid Javal ning ka teistel Indoneesia saartel. Indias aga kutsutakse kubeebat kabab chiniks.

     

    Kuidas kubeebapipar maitseb? 

    Kubeebapipar sisaldab terpeene ja aromaatilisi taimeühendeid mis omakorda jagunevad monoterpeenideks ja seskviterpeenideks. Just nende keeruliste nimetuste tõttu on aga kubeebal vürtsine ja puidune maitse ning lõhn.

    Alguses maitseb kubeeba pisut vürtsikana, millele järgneb veidi mõru maitse. Siis aga ilmub väga värske eukalüpt ning ka pisut tsitruselist. Paljudele meeldib kubeeba pipra maitse just seetõttu, et on musta pipra ja pimendi vahepealne. 

     

    Kubeeba vs must pipar

    Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest. Must pipar sisaldab suurel hulgal piperdiine, mis annavad tugeva piprase maitse. Kubeebapipar piperdiine ei sisalda.

     

    Kuidas kubeebat säilitada?

    Kuivas ja jahedas kohas säilib see pipar kuni 3 aastat. Kui aga pipart jahvatad, on mõistlik see ära kasutada kolme kuni kuue kuu jooksul. Kindlasti hoia oma vürtse klaaspurgis, millel on tugevalt istuv kaas, näiteks nagu need, mis meil Salt’sUpis kasutusel on. Pane see purk ilusti kuiva ning jahedasse kohta, päikese käest peitu. 

     

    Veel põnevat selle väikse marja kohta

    Kubeebapipral on värvikas ajalugu ja unikaalne kasvumuster. Kuidas täpselt kubeebat kasutada kokkamisel ja kuidas ta sulle kasulik on? Loe edasi, et rohkem teada saada!

    Java pipra ajalooline taust

    Java ja teised Indoneesiast pärit saared on alati olnud selle sabapipra peamiseks allikaks. Hinnatud Cubebi marja majanduslikuks hoidmiseks steriliseerisid põllumehed seemneid. See välistas Java pipra seemne varastamise ja seejärel võõrasse mulda istutamise.

    1. aastal eKr surnud filosoof Theophrastose Vana-Kreeka kirjutised näitavad, et mitte ainult kreeklased ei kaubelnud Jaavaga.

    Portugali kuningas, kes soovis luua Indiaga tugevat kaubandussidet, keeldus Java saarelt kubeebat sisseostmast. Selle asemel lubas kuningas musta pipra tuua ainult oma majanduspartnerilt Indiast.

    Selliseid keeldusid nimetatakse põhjuseks, miks kubeebapipar ei kogunud seda populaarsust, mida ta oleks võinud. See selgitab ka seda, miks must pipar käib soola ja pipraveskites, mitte kubeeba!

     

    Kuidas kubeebapipar kasvab

    Kubeeba puu võib kasvada kuni 10 meetri pikkuseks, kui sellel on ligipääs niiskele ja toiteainerikkale mullale. 

    Seda kunagi ekslusiivselt vaid Indoneesias kasvatatud sabapipart, kasvatatakse nüüd Indias, Väike-Antillidel, Malaisias ja Sri Lankal. Puu jämedad kummised lehed on tumerohelised ja valmimisel on nende pikkus 15 sentimeetrit.

    Õitsemise ajal on puu kaunistatud valgete õitega ja viie millimeetri suuruste väikeste marjadega. Need sabaga marjad on veidi suuremad kui pipraterad. Korjatud vahetult enne küpsust, kui need on veel rohelised, jäetakse need marjad päikese kätte kuivama. Pärast kuivatamist tõmbuvad marjad kortsu ja värvuvad mustaks.

     

    Kuidas kubeebat kasutada?

    Kubeebapipart saab kasutada isetehtud vürtsisegu loomiseks tervena, purustatuna või koos teiste vürtsidega. Nii Indoneesias kui Malaisias on populaarseim viis selle kasutamiseks värskelt jahvatatuna, nii on eriti meeldiv roogade maitsestamiseks.

    Muideks seal eelistatakse kubeebat üle musta ja punase pipra!

    Tänapäeval kasutatakse vürtsi rohkem gurmeerestoranides, kus professionaalsed kokad üritavad traditsioonilise musta pipra kõrvalt uusi maitseid lisada.

    Vahva fakt! Seda pipart kasutatakse ka džinnide ja sigarite valmistamisel.

     

    Erinevad võimalused kubeeba kodus kasutamiseks

    Kubeebapipar esineb kõige sagedamini Põhja-Aafrika ja Aasia köökides. Marokos lisab see tagiinidele tugevat maitset ja on kasutusel ka väga paljudes muudes retseptides.

    Aasias kasutakse seda sageli karri vürtsi osana. 

    Austraalias on aga restoranides popp kasutada ja katsetada eksootiliste maitsetega. Seetõttu on kubeebapipar üsna sage nähtus modernsetes restoranides üle kogu Austraalia.

    VAATA KA NEID TOOTEID

    IMG_6913
    WHISKEY nr 80 gurmeepiprapakk
    Viskipipar Seda mixi piprast, vürtsidest ja viski maitseainest on parim kasutada just liha, lõhe ja kanaga. See pipar teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual! Päritolumaa: India/Saksamaa 70 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    97_redlongpepper
    RED LONG pipar nr 97
    Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral. Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna. Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks. Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.   Päritolumaa: Kamboodža 40 gr
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_6927
    SMOKED BANASURA 96 gurmeepiprapakk
    Kogenud suitsutamismeistrid on Banasura piprast teinud tõelise maitseelamuse. Suitsutatud Banasura pipar on parim punase liha ja burgeritega. Parima aroomi ja  maitseelamuse jaoks jahvatage pipar vahetult enne söömist ja kui toitu praete või keedate siis lisage vahetult enne valmimist.   Päritolumaa: India 70 gr
    12.90€ Lisa korvi
    long pepper
    LONG pipar nr 81
    Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades. Pikk pipar maitseb nagu must, roheline ja valge pipar, kuid on tulisem. Oma keerukuse tõttu sobivad pikad piprad hästi iseloomulike nüansirikaste maitsetega toitudega, nagu kevadised lemmikud nagu artišokk, spargel ja seened. Neid on kõige parem valmistada lihtsalt värskelt jahvatatud pika pipraga, mis on viimasena maitse säilitamiseks toidule lisatud. Kasuta seda veel tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks. Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse. Päritolumaa: Indoneesia 45gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    90_jamaicanpiment_detail
    JAMAICAN PIMENT nr 90 gurmeepiprapakk
    Jamaica vürtsipipar Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed. Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente. Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma. Päritolumaa: Guatemala 60 gr
    9.90€ Lisa korvi
    voatsiperifery pipar
    VOATSIPERIFERY pipar nr 89
    Voatsiperifery pipar. Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril. Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks. Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks. Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.   Päritolumaa: Madagaskar 50 gr  
    9.99€ Lisa korvi
    Banasura pipar
    BANASURA HIGHLAND pipar nr 88
    Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid. Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele. Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde. Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna. Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud. 50 g purk
    7.99€ Lisa korvi
    Screenshot2020-08-11at18.17.57
    RED LONG nr 97 gurmeepiprapakk
    Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral. Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna. Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks. Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.   Päritolumaa: Kamboodža 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    Tellicherry pipar
    TELLICHERRY pipar nr 84
    Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng. Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana. Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada. Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi
    Salt'sUp tiigripipar
    TIGER pipar nr 91
    See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias. Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse. Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi
    98_kamportredpepper
    KAMPOT RED pipar nr 98
    Üks parimaid pipraid maailmas. Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest. Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane. Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga. Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks. Päritolumaa Kamboodža 40gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    KampotWhite detail
    KAMPOT WHITE nr 101 gurmeepiprapakk
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused.
    Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele.
    Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes.
    See pipar on värske ja aromaatse hõnguga.
    Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel.
    Päritolumaa: Kamboodža
    Pakk: 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    SMOKEDBANASURA_1
    SMOKED BANASURA pipar 96
    Kogenud suitsutamismeistrid on Banasura piprast teinud tõelise maitseelamuse. Suitsutatud Banasura pipar on parim punase liha ja burgeritega. Parima aroomi ja  maitseelamuse jaoks jahvatage pipar vahetult enne söömist ja kui toitu praete või keedate siis lisage vahetult enne valmimist.   Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi
    86timutandlemon_saltsup
    TIMUT & LEMON nr 86 gurmeepiprapakk
    Timuti ja sidruni pipar Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta. Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju. Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil  ka valuvaigistav efekt. Sobib väga hästi: -kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche -mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid -lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun -juustuga: värske ja noor kitsejuust -magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad 50 gr  
    9.90€ Lisa korvi
    89_voatsiperifery_saltsup
    VOATSIPERIFERY nr 89 gurmeepiprapakk
    Voatsiperifery pipar. Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril. Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks. Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks. Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.   Päritolumaa: Madagaskar 60 gr  
    16.90€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site