Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 9.90€

viimati lisatud tooted

  • SCHINUS MARJADEGA värviline nr 85 gurmeepiprapakk 

    1 x 9.90€

ostukorv kokku

9.90€
vaata ostukorvi kassa
“SCHINUS MARJADEGA värviline nr 85 gurmeepiprapakk” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
kubeebapipar lightbox
lightbox
lightbox
lightbox
lightbox
kubeebapiparKubeeebapipar hautisega
  • Tootekirjeldus

    TIMUT & LEMON pipar nr 86 7.99€
    voatsiperifery pipar
    VOATSIPERIFERY pipar nr 89 9.99€

    Kubeebapipar CUBEB pipar nr 83

    7.99€

    Cubeb ehk kubeebapipar.

    Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu.

    Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest.

    Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga.

    Päritolumaa: Indoneesia

    35gr purk

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooriad: Parimad tooted, Piprad
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Mis on kubeebapipar? 

    Cubeb’i pipar, kubeebapipar või ladina päraselt, Piper cubeba, on vürts, mida kasutatakse toitudele ja jookidele maitse andmiseks. Kubeebapipar on piprataim, mis pärineb Piperaceae perest.  Kubeebapipart tihtipeale kutsutakse ka sabaga pipraks, just oma väljanägemise tõttu. Mõnikord nimetatakse teda aga oma marja-sarnase välimuse pärast hoopis kubeeba marjaks. 

    Heal lapsel mitu nime – ka Java pipraks kutsutakse kubeebat. Kunagi kasvas kubeeba pipar vaid Javal ning ka teistel Indoneesia saartel. Indias aga kutsutakse kubeebat kabab chiniks.

     

    Kuidas kubeebapipar maitseb? 

    Kubeebapipar sisaldab terpeene ja aromaatilisi taimeühendeid mis omakorda jagunevad monoterpeenideks ja seskviterpeenideks. Just nende keeruliste nimetuste tõttu on aga kubeebal vürtsine ja puidune maitse ning lõhn.

    Alguses maitseb kubeeba pisut vürtsikana, millele järgneb veidi mõru maitse. Siis aga ilmub väga värske eukalüpt ning ka pisut tsitruselist. Paljudele meeldib kubeeba pipra maitse just seetõttu, et on musta pipra ja pimendi vahepealne. 

     

    Kubeeba vs must pipar

    Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest. Must pipar sisaldab suurel hulgal piperdiine, mis annavad tugeva piprase maitse. Kubeebapipar piperdiine ei sisalda.

     

    Kuidas kubeebat säilitada?

    Kuivas ja jahedas kohas säilib see pipar kuni 3 aastat. Kui aga pipart jahvatad, on mõistlik see ära kasutada kolme kuni kuue kuu jooksul. Kindlasti hoia oma vürtse klaaspurgis, millel on tugevalt istuv kaas, näiteks nagu need, mis meil Salt’sUpis kasutusel on. Pane see purk ilusti kuiva ning jahedasse kohta, päikese käest peitu. 

     

    Veel põnevat selle väikse marja kohta

    Kubeebapipral on värvikas ajalugu ja unikaalne kasvumuster. Kuidas täpselt kubeebat kasutada kokkamisel ja kuidas ta sulle kasulik on? Loe edasi, et rohkem teada saada!

    Java pipra ajalooline taust

    Java ja teised Indoneesiast pärit saared on alati olnud selle sabapipra peamiseks allikaks. Hinnatud Cubebi marja majanduslikuks hoidmiseks steriliseerisid põllumehed seemneid. See välistas Java pipra seemne varastamise ja seejärel võõrasse mulda istutamise.

    1. aastal eKr surnud filosoof Theophrastose Vana-Kreeka kirjutised näitavad, et mitte ainult kreeklased ei kaubelnud Jaavaga.

    Portugali kuningas, kes soovis luua Indiaga tugevat kaubandussidet, keeldus Java saarelt kubeebat sisseostmast. Selle asemel lubas kuningas musta pipra tuua ainult oma majanduspartnerilt Indiast.

    Selliseid keeldusid nimetatakse põhjuseks, miks kubeebapipar ei kogunud seda populaarsust, mida ta oleks võinud. See selgitab ka seda, miks must pipar käib soola ja pipraveskites, mitte kubeeba!

     

    Kuidas kubeebapipar kasvab

    Kubeeba puu võib kasvada kuni 10 meetri pikkuseks, kui sellel on ligipääs niiskele ja toiteainerikkale mullale. 

    Seda kunagi ekslusiivselt vaid Indoneesias kasvatatud sabapipart, kasvatatakse nüüd Indias, Väike-Antillidel, Malaisias ja Sri Lankal. Puu jämedad kummised lehed on tumerohelised ja valmimisel on nende pikkus 15 sentimeetrit.

    Õitsemise ajal on puu kaunistatud valgete õitega ja viie millimeetri suuruste väikeste marjadega. Need sabaga marjad on veidi suuremad kui pipraterad. Korjatud vahetult enne küpsust, kui need on veel rohelised, jäetakse need marjad päikese kätte kuivama. Pärast kuivatamist tõmbuvad marjad kortsu ja värvuvad mustaks.

     

    Kuidas kubeebat kasutada?

    Kubeebapipart saab kasutada isetehtud vürtsisegu loomiseks tervena, purustatuna või koos teiste vürtsidega. Nii Indoneesias kui Malaisias on populaarseim viis selle kasutamiseks värskelt jahvatatuna, nii on eriti meeldiv roogade maitsestamiseks.

    Muideks seal eelistatakse kubeebat üle musta ja punase pipra!

    Tänapäeval kasutatakse vürtsi rohkem gurmeerestoranides, kus professionaalsed kokad üritavad traditsioonilise musta pipra kõrvalt uusi maitseid lisada.

    Vahva fakt! Seda pipart kasutatakse ka džinnide ja sigarite valmistamisel.

     

    Erinevad võimalused kubeeba kodus kasutamiseks

    Kubeebapipar esineb kõige sagedamini Põhja-Aafrika ja Aasia köökides. Marokos lisab see tagiinidele tugevat maitset ja on kasutusel ka väga paljudes muudes retseptides.

    Aasias kasutakse seda sageli karri vürtsi osana. 

    Austraalias on aga restoranides popp kasutada ja katsetada eksootiliste maitsetega. Seetõttu on kubeebapipar üsna sage nähtus modernsetes restoranides üle kogu Austraalia.

    VAATA KA NEID TOOTEID

    ANDALIMAN_1
    ANDALIMAN pipar nr 94

    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. See on ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga ja hea igapäevaseks kasutuseks.

    Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart.

    Sellel pipral on omapärane, pisut torkiv maitse, mis omakorda paneb su maitsemeeled eriti hästi tööle. Just selle  omaduse tõttu kasutatakse Andalimani pipart toitudel, mille maitset soovitakse eriliselt rõhutada. See pipar sobib hästi lihasõpradele - toob välja ta kõige paremini just kana ja punase liha maitsed. Liha lihaks, me siin oma soolapoes otsustasime seda sama pipart aga katsetada hoopis tee tegemiseks! Panime natuke kuuma vee sisse ja sai eriti hea maitsega. Päritolumaa: Indoneesia 15gr purk

    7.99€ Lisa korvi
    85_colorfulschinusberries_detail
    SCHINUS MARJADEGA värviline nr 85 gurmeepiprapakk
    Värviline piprasegu Schinus marjadega. Meie värviline piprasegu on aromaatne ja keskmiselt vürtsikas ning õrna puuviljase maitsega. Kõige paremini sobib see liharoogade, salatite, pastade ja kastmetega. Sisaldab: musta, valget, rohelist ja roosat pipart. Läbipaistvas veskis näeb see välja imekaunis ja sobib väga hästi ka lauda kaunistama. Päritolumaa: India /Brasiilia/ Sri Lanka 70 gr
    9.90€ Lisa korvi
    IMG_1343
    Pipratestrite komplekt “10 pipart laiast maailmast”
    Testi erinevaid pipraid ja leia oma lemmik: Testrikomplektist leiad: Voatsiperifery pipra, tiigripipra, viskipipra, Banasura pipra, Schinusmarjadega pipra, Jamaika vürtspipra, timuti ja sidruni pipra, Tellicherry pipra ja kubeebapipra Kõik pipratestrid on taasavatavas/suletavas pakendis, nii ei lähe aroom kaotsi.
    12.90€ Algne hind oli: 12.90€.9.99€Current price is: 9.99€. Lisa korvi
    86timutandlemon-400x400
    TIMUT & LEMON pipar nr 86
    Timuti ja sidruni pipar Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta. Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju. Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil  ka valuvaigistav efekt. Sobib väga hästi: -kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche -mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid -lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun -juustuga: värske ja noor kitsejuust -magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad 30 gr  
    7.99€ Lisa korvi
    90_jamaicanpiment_detail
    JAMAICAN PIMENT nr 90 gurmeepiprapakk
    Jamaica vürtsipipar Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed. Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente. Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma. Päritolumaa: Guatemala 60 gr
    9.90€ Lisa korvi
    Screenshot2020-08-11at18.17.57
    RED LONG nr 97 gurmeepiprapakk
    Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral. Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna. Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks. Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.   Päritolumaa: Kamboodža 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    banasura highland
    BANASURA HIGHLAND nr 88 gurmeepiprapakk
    Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid. Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele. Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde. Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna. Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud. Päritolumaa: India 80 gr
    9.90€ Lisa korvi
    red kampot
    KAMPOT RED nr 98 gurmeepiprapakk
    Üks parimaid pipraid maailmas. Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest. Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane. Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga. Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks.   Päritolumaa: Kamboodža 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    89_voatsiperifery_saltsup
    VOATSIPERIFERY nr 89 gurmeepiprapakk
    Voatsiperifery pipar. Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril. Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks. Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks. Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.   Päritolumaa: Madagaskar 60 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    98_kamportredpepper
    KAMPOT RED pipar nr 98
    Üks parimaid pipraid maailmas. Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest. Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane. Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga. Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks. Päritolumaa Kamboodža 40gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_6930
    ANDALIMAN nr 94 gurmeepiprapakk
    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. Ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga. Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart. Ideaalne igapäevaseks kasutuseks.   Päritolumaa: Indoneesia 20 gr
    9.90€ Lisa korvi
    Banasura pipar
    BANASURA HIGHLAND pipar nr 88
    Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid. Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele. Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde. Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna. Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud. 50 g purk
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_6925 2
    MELEGUETA nr 76 gurmeepiprapakk
    Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts. Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga. Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel. Päritolumaa: Ghaana 100 gr
    12.90€ Lisa korvi
    whiskey pepper
    WHISKEY pipar nr 80
    Viskipipar Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse ja teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual! Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks. See viskipipar on ideaalne kingitus kokkadele, kes armastavad katsetada erinevate uute maitsetega. Päritolumaa India/Saksamaa 45gr purk  
    7.99€ Lisa korvi
    Salt'sUp tiigripipar
    TIGER pipar nr 91
    See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias. Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse. Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site