Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 99.00€

viimati lisatud tooted

  • Puidust kinkekarp 9 gurmeesoola ja pipraga SOOLALEIVAKINGITUSEKS 

    1 x 99.00€

ostukorv kokku

99.00€
vaata ostukorvi kassa
“Puidust kinkekarp 9 gurmeesoola ja pipraga SOOLALEIVAKINGITUSEKS” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
lightbox
lightbox
lightbox
  • Tootekirjeldus

    KampotWhite detail
    KAMPOT WHITE nr 101 gurmeepipr... 14.90€
    KAMPOT RED nr 98 gurmeepiprapa... 14.90€

    KAMPOT RED pipar nr 98

    7.99€

    Üks parimaid pipraid maailmas.

    Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest.

    Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane.

    Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga.

    Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks.

    Päritolumaa Kamboodža

    40gr purk

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooria: Piprad
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Kampot pipar

    Kambodža samanimelisest piirkonnast pärit Kampoti pipar on üks maailma parimaid pipraid. Mugavalt kuum kliima Tai lahe ranniku lähedal ja rasked savimullad loovad suurepärase aluse silmapaistvatele pipra omadustele. Seda pipart kasvatatakse käsitsi, kasvatamisel ei kasutata kunstväetisi ega taimekaitsevahendeid.

    Kõik KAMPOT pipra sordid pärinevad samast taimest, kuid värvuse määrab küpsusaste ja töötlemine.

    See punane pipar on väga haruldane ja valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipra viljadest. Punast pipart on väga raske toota, vaid väga vähesed ja parimad piprakasvatajad julgevad selle riski võtta.

    Tõeline punane pipar on oma kõrge küpsusastme tõttu eriti aromaatne ja peaaegu puuviljane, tugeva teravusega.

    Soovitame kasutada Red Kampot pipart ainult värskelt jahvatatud, et tuua selle täielik aroom suurepäraselt esile. Sobib suurepäraselt liha, linnuliha ja kala kõrvale.

    Meie Kampoti punane pipar pakub tugevaid, kuid õrnu aroome. Selle maitses, mis võib ulatuda intensiivselt vürtsikast kuni õrnalt magusani, ilmnevad ka lille- ja tsitruselised vihjed. 

    Kampot Punasel pipral on ainulaadne maitse ja lõhn, mis eristab seda teist tüüpi piprateradest. Kuumas maitses on tunda ka kergeid eukalüpti ja piparmündi maitseid, tasub järgi proovida.

     

    Miks on Kampoti pipar parim?

    Damrai mägede piprakasvatajate jalamil on parmiad tervete pipraterade kasvatamise tingimused. Kuum, niiske ilm ja maapinna kõrgus loovad ideaalse keskkonna viinapuude tootmiseks, millest need väikesed maitsepallid on kitkutud, kuna raske savine pinnas pakub suurepärast aroomi ja maitset kui enamikule muule purustatud mustale piprale maailmas.

    Neid orgaanilisi piprateri kasvatatakse väljaspool Kampoti linna, vaid kolme miili kaugusel vapustavast Tai lahest. Neid kasvatatakse käsitsi, kunstlikke väetisi kasutamata. 

    Peaaegu rosinataolise välimusega, mis sarnaneb tellicherry pipraterade omaga, on maitse midagi muud kui tavaline Aasia pipraga seostatav maitse.

    See, mida te siin maitsete, on iidne traditsioon. Kampoti pipraterade kasutamine pärineb 13. sajandist, mil iidne nende kasvatamise traditsioon oli suures osas sama, mis praegu.

    Piirkonna elanikud nautisid sajandeid selle suitsuse ja lillelise nootide rõõme, nii et Prantsuse koloniaalid 19. ja 20. sajandil hakkasid seda eksportima tagasi läände, kus neist sai Euroopa toiduvalmistamise tugipunkt.

    Tootmine peatus Kambodža kodusõja ajal aastatel 1967–1975, kuid aastatuhande vahetusel on selle populaarsus tõusnud.

     

    Kuidas Kampoti pipart kasutada?

    Niisiis, kuidas kokata Kampoti piprateradega? Purustatud punase pipra puuviljasemad noodid sobivad ideaalselt magusamate magustoitude jaoks, samas kui valge Kampoti peenem maitse sobib ideaalselt supi või puljongi jaoks, mis sarnaneb Lääne-Aafrika alligaatoripipraga.

    Miks mitte isegi proovida ja maitsestada valgega muidu igavat kartuliputru? 

    Musti Kampoti piprateri kasutatakse suures osas punase liha puhul luksusliku kattena, kuid oluline on lisada kohe lõpus või jätta see külaliste külalistele hoolde, sest nagu küüslauk, võib see üleküpsetamisel üsna kibedaks muutuda.

    Viige pipraterakaste sellise maitsva lisanoodiga järgmisele tasemele või lisage suitsutatud lillelised toonid kalakastme soolasuse tasakaalustamiseks, kasutades purustatud musta pipart.

    Jäme must pipar ja laim sobivad suurepäraselt ka grillkana või mereandide, näiteks krabi juurde.

    Ausalt öeldes on võimalused lõputud, sealhulgas lisada eksootilisele võile veel üks sügavuskiht, millega liha, kala ja paprikaid täita. Kujutage vaid ette, kui palju huvitavam oleks praekana, kui valge pipar lõhnastaks küpsemise ajal nahka?

    Või küüslauguvõid täis pakitud kiievi kotlet, mis uhkeldab musta pipratera tsitruselise võluga.

    Nii suur luksus kui see ka pole, ärge kartke puistata Kampoti pipart kogu oma toidule.

    VAATA KA NEID TOOTEID

    82_schinusberries_detail
    SCHINUS BERRIES nr 82 gurmeepiprapakk
    Schinusmarja pipar. See pipar pärineb niisketelt ja soojadelt aladelt Brasiilias. Schinuse marjad kasvavad põõsastel ja ka puudel, mis võivad kasvada kuni 12ne meetrini. Marjade maitse on magus ning veidi vürtsikas. Schinuse marjade pipar sobib imeliselt kastmetele, kanalihale, loomalihale ja ka magustoidule peale raputatuna. Oma ilusa välimuse tõttu, kohtab Schinusmarju paljudes roogades. Soovitame kindlasti veskisse lisada ka midagi veel nendele marjadele lisaks, kuna tihtipeale kipuvad need marjad veskit ummistama.   Päritolumaa: Brasiilia 50 gr
    9.90€ Lisa korvi
    MELEGUETA
    MELEGUETA pipar nr 76
    Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts. Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga. Melegueta on musta pipraga võrreldes üsna mahe. Seeme sisaldab ainulaadsete aromaatsete ketoonide kombinatsiooni, mis annab ainulaadse pipra maitse.  Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel. Melegueta seemneid võib kasutada tervelt või purustatult ning kas toiduvalmistamise ajal või viimase maitseainena musta pipra asemel. See on vürts, mis sobib hästi teiste, eriti tüümiani, rosmariini ja salvei maitseainetega. Melegueta pipra purustamiseks on kõige parem kasutada uhmrit ja nuia, kuna seemned on kõvad. Päritolumaa Ghaana 60gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    90_jamaicanpiment_detail
    JAMAICAN PIMENT nr 90 gurmeepiprapakk
    Jamaica vürtsipipar Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed. Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente. Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma. Päritolumaa: Guatemala 60 gr
    9.90€ Lisa korvi
    Banasura pipar
    BANASURA HIGHLAND pipar nr 88
    Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid. Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele. Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde. Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna. Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud. 50 g purk
    7.99€ Lisa korvi
    cubeb
    CUBEB nr 83 gurmeepiprapakk
    Cubeb ehk kubeebapipar. Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu. Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga. Päritolumaa: Indoneesia 70 gr
    12.90€ Lisa korvi
    tiger_pepper
    TIGER nr 91 gurmeepiprapakk
    See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias. Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse. Päritolumaa: India 80 gr
    9.90€ Lisa korvi
    IMG_6930
    ANDALIMAN nr 94 gurmeepiprapakk
    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. Ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga. Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart. Ideaalne igapäevaseks kasutuseks.   Päritolumaa: Indoneesia 20 gr
    9.90€ Lisa korvi
    long pepper
    LONG pipar nr 81
    Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades. Pikk pipar maitseb nagu must, roheline ja valge pipar, kuid on tulisem. Oma keerukuse tõttu sobivad pikad piprad hästi iseloomulike nüansirikaste maitsetega toitudega, nagu kevadised lemmikud nagu artišokk, spargel ja seened. Neid on kõige parem valmistada lihtsalt värskelt jahvatatud pika pipraga, mis on viimasena maitse säilitamiseks toidule lisatud. Kasuta seda veel tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks. Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse. Päritolumaa: Indoneesia 45gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    97_redlongpepper
    RED LONG pipar nr 97
    Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral. Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna. Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks. Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.   Päritolumaa: Kamboodža 40 gr
    7.99€ Lisa korvi
    89_voatsiperifery_saltsup
    VOATSIPERIFERY nr 89 gurmeepiprapakk
    Voatsiperifery pipar. Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril. Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks. Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks. Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.   Päritolumaa: Madagaskar 60 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    kubeebapipar
    Kubeebapipar CUBEB pipar nr 83
    Cubeb ehk kubeebapipar. Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu. Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest. Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga. Päritolumaa: Indoneesia 35gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    Kampot white 101
    KAMPOT WHITE pipar nr 101
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused. Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele. Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes. See pipar on värske ja aromaatse hõnguga. Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel. Päritolumaa Kambodža  60gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_1343
    Pipratestrite komplekt “10 pipart laiast maailmast”
    Testi erinevaid pipraid ja leia oma lemmik: Testrikomplektist leiad: Voatsiperifery pipra, tiigripipra, viskipipra, Banasura pipra, Schinusmarjadega pipra, Jamaika vürtspipra, timuti ja sidruni pipra, Tellicherry pipra ja kubeebapipra Kõik pipratestrid on taasavatavas/suletavas pakendis, nii ei lähe aroom kaotsi.
    12.90€ Algne hind oli: 12.90€.9.99€Current price is: 9.99€. Lisa korvi
    81longpepper
    LONG nr 81 gurmeepiprapakk
    Pikk pipar Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades. Kasuta seda: tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks. Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse. Päritolumaa: Indoneesia 70 gr
    9.90€ Lisa korvi
    ANDALIMAN_1
    ANDALIMAN pipar nr 94

    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. See on ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga ja hea igapäevaseks kasutuseks.

    Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart.

    Sellel pipral on omapärane, pisut torkiv maitse, mis omakorda paneb su maitsemeeled eriti hästi tööle. Just selle  omaduse tõttu kasutatakse Andalimani pipart toitudel, mille maitset soovitakse eriliselt rõhutada. See pipar sobib hästi lihasõpradele - toob välja ta kõige paremini just kana ja punase liha maitsed. Liha lihaks, me siin oma soolapoes otsustasime seda sama pipart aga katsetada hoopis tee tegemiseks! Panime natuke kuuma vee sisse ja sai eriti hea maitsega. Päritolumaa: Indoneesia 15gr purk

    7.99€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site