Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 9.90€

viimati lisatud tooted

  • SCHINUS BERRIES nr 82 gurmeepiprapakk 

    1 x 9.90€

ostukorv kokku

9.90€
vaata ostukorvi kassa
“SCHINUS BERRIES nr 82 gurmeepiprapakk” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
lightbox
lightbox
lightbox
  • Tootekirjeldus

    KampotWhite detail
    KAMPOT WHITE nr 101 gurmeepipr... 14.90€
    KAMPOT RED nr 98 gurmeepiprapa... 14.90€

    KAMPOT RED pipar nr 98

    7.99€

    Üks parimaid pipraid maailmas.

    Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest.

    Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane.

    Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga.

    Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks.

    Päritolumaa Kamboodža

    40gr purk

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooria: Piprad
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Kampot pipar

    Kambodža samanimelisest piirkonnast pärit Kampoti pipar on üks maailma parimaid pipraid. Mugavalt kuum kliima Tai lahe ranniku lähedal ja rasked savimullad loovad suurepärase aluse silmapaistvatele pipra omadustele. Seda pipart kasvatatakse käsitsi, kasvatamisel ei kasutata kunstväetisi ega taimekaitsevahendeid.

    Kõik KAMPOT pipra sordid pärinevad samast taimest, kuid värvuse määrab küpsusaste ja töötlemine.

    See punane pipar on väga haruldane ja valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipra viljadest. Punast pipart on väga raske toota, vaid väga vähesed ja parimad piprakasvatajad julgevad selle riski võtta.

    Tõeline punane pipar on oma kõrge küpsusastme tõttu eriti aromaatne ja peaaegu puuviljane, tugeva teravusega.

    Soovitame kasutada Red Kampot pipart ainult värskelt jahvatatud, et tuua selle täielik aroom suurepäraselt esile. Sobib suurepäraselt liha, linnuliha ja kala kõrvale.

    Meie Kampoti punane pipar pakub tugevaid, kuid õrnu aroome. Selle maitses, mis võib ulatuda intensiivselt vürtsikast kuni õrnalt magusani, ilmnevad ka lille- ja tsitruselised vihjed. 

    Kampot Punasel pipral on ainulaadne maitse ja lõhn, mis eristab seda teist tüüpi piprateradest. Kuumas maitses on tunda ka kergeid eukalüpti ja piparmündi maitseid, tasub järgi proovida.

     

    Miks on Kampoti pipar parim?

    Damrai mägede piprakasvatajate jalamil on parmiad tervete pipraterade kasvatamise tingimused. Kuum, niiske ilm ja maapinna kõrgus loovad ideaalse keskkonna viinapuude tootmiseks, millest need väikesed maitsepallid on kitkutud, kuna raske savine pinnas pakub suurepärast aroomi ja maitset kui enamikule muule purustatud mustale piprale maailmas.

    Neid orgaanilisi piprateri kasvatatakse väljaspool Kampoti linna, vaid kolme miili kaugusel vapustavast Tai lahest. Neid kasvatatakse käsitsi, kunstlikke väetisi kasutamata. 

    Peaaegu rosinataolise välimusega, mis sarnaneb tellicherry pipraterade omaga, on maitse midagi muud kui tavaline Aasia pipraga seostatav maitse.

    See, mida te siin maitsete, on iidne traditsioon. Kampoti pipraterade kasutamine pärineb 13. sajandist, mil iidne nende kasvatamise traditsioon oli suures osas sama, mis praegu.

    Piirkonna elanikud nautisid sajandeid selle suitsuse ja lillelise nootide rõõme, nii et Prantsuse koloniaalid 19. ja 20. sajandil hakkasid seda eksportima tagasi läände, kus neist sai Euroopa toiduvalmistamise tugipunkt.

    Tootmine peatus Kambodža kodusõja ajal aastatel 1967–1975, kuid aastatuhande vahetusel on selle populaarsus tõusnud.

     

    Kuidas Kampoti pipart kasutada?

    Niisiis, kuidas kokata Kampoti piprateradega? Purustatud punase pipra puuviljasemad noodid sobivad ideaalselt magusamate magustoitude jaoks, samas kui valge Kampoti peenem maitse sobib ideaalselt supi või puljongi jaoks, mis sarnaneb Lääne-Aafrika alligaatoripipraga.

    Miks mitte isegi proovida ja maitsestada valgega muidu igavat kartuliputru? 

    Musti Kampoti piprateri kasutatakse suures osas punase liha puhul luksusliku kattena, kuid oluline on lisada kohe lõpus või jätta see külaliste külalistele hoolde, sest nagu küüslauk, võib see üleküpsetamisel üsna kibedaks muutuda.

    Viige pipraterakaste sellise maitsva lisanoodiga järgmisele tasemele või lisage suitsutatud lillelised toonid kalakastme soolasuse tasakaalustamiseks, kasutades purustatud musta pipart.

    Jäme must pipar ja laim sobivad suurepäraselt ka grillkana või mereandide, näiteks krabi juurde.

    Ausalt öeldes on võimalused lõputud, sealhulgas lisada eksootilisele võile veel üks sügavuskiht, millega liha, kala ja paprikaid täita. Kujutage vaid ette, kui palju huvitavam oleks praekana, kui valge pipar lõhnastaks küpsemise ajal nahka?

    Või küüslauguvõid täis pakitud kiievi kotlet, mis uhkeldab musta pipratera tsitruselise võluga.

    Nii suur luksus kui see ka pole, ärge kartke puistata Kampoti pipart kogu oma toidule.

    VAATA KA NEID TOOTEID

    Kampot white 101
    KAMPOT WHITE pipar nr 101
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused. Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele. Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes. See pipar on värske ja aromaatse hõnguga. Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel. Päritolumaa Kambodža  60gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_6913
    WHISKEY nr 80 gurmeepiprapakk
    Viskipipar Seda mixi piprast, vürtsidest ja viski maitseainest on parim kasutada just liha, lõhe ja kanaga. See pipar teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual! Päritolumaa: India/Saksamaa 70 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    jamaican piment pepper
    JAMAICAN PIMENT pipar nr 90
    Jamaica vürtsipipar Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed. Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente. Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma. Päritolumaa: Guatemala 30 gr
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_1343
    Pipratestrite komplekt “10 pipart laiast maailmast”
    Testi erinevaid pipraid ja leia oma lemmik: Testrikomplektist leiad: Voatsiperifery pipra, tiigripipra, viskipipra, Banasura pipra, Schinusmarjadega pipra, Jamaika vürtspipra, timuti ja sidruni pipra, Tellicherry pipra ja kubeebapipra Kõik pipratestrid on taasavatavas/suletavas pakendis, nii ei lähe aroom kaotsi.
    12.90€ Algne hind oli: 12.90€.9.99€Current price is: 9.99€. Lisa korvi
    Banasura pipar
    BANASURA HIGHLAND pipar nr 88
    Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid. Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele. Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde. Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna. Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud. 50 g purk
    7.99€ Lisa korvi
    82_schinusberries_detail
    SCHINUS BERRIES nr 82 gurmeepiprapakk
    Schinusmarja pipar. See pipar pärineb niisketelt ja soojadelt aladelt Brasiilias. Schinuse marjad kasvavad põõsastel ja ka puudel, mis võivad kasvada kuni 12ne meetrini. Marjade maitse on magus ning veidi vürtsikas. Schinuse marjade pipar sobib imeliselt kastmetele, kanalihale, loomalihale ja ka magustoidule peale raputatuna. Oma ilusa välimuse tõttu, kohtab Schinusmarju paljudes roogades. Soovitame kindlasti veskisse lisada ka midagi veel nendele marjadele lisaks, kuna tihtipeale kipuvad need marjad veskit ummistama.   Päritolumaa: Brasiilia 50 gr
    9.90€ Lisa korvi
    SMOKEDBANASURA_1
    SMOKED BANASURA pipar 96
    Kogenud suitsutamismeistrid on Banasura piprast teinud tõelise maitseelamuse. Suitsutatud Banasura pipar on parim punase liha ja burgeritega. Parima aroomi ja  maitseelamuse jaoks jahvatage pipar vahetult enne söömist ja kui toitu praete või keedate siis lisage vahetult enne valmimist.   Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi
    ANDALIMAN_1
    ANDALIMAN pipar nr 94

    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. See on ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga ja hea igapäevaseks kasutuseks.

    Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart.

    Sellel pipral on omapärane, pisut torkiv maitse, mis omakorda paneb su maitsemeeled eriti hästi tööle. Just selle  omaduse tõttu kasutatakse Andalimani pipart toitudel, mille maitset soovitakse eriliselt rõhutada. See pipar sobib hästi lihasõpradele - toob välja ta kõige paremini just kana ja punase liha maitsed. Liha lihaks, me siin oma soolapoes otsustasime seda sama pipart aga katsetada hoopis tee tegemiseks! Panime natuke kuuma vee sisse ja sai eriti hea maitsega. Päritolumaa: Indoneesia 15gr purk

    7.99€ Lisa korvi
    Salt'sUp tiigripipar
    TIGER pipar nr 91
    See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias. Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse. Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi
    whiskey pepper
    WHISKEY pipar nr 80
    Viskipipar Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse ja teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual! Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks. See viskipipar on ideaalne kingitus kokkadele, kes armastavad katsetada erinevate uute maitsetega. Päritolumaa India/Saksamaa 45gr purk  
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_6930
    ANDALIMAN nr 94 gurmeepiprapakk
    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. Ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga. Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart. Ideaalne igapäevaseks kasutuseks.   Päritolumaa: Indoneesia 20 gr
    9.90€ Lisa korvi
    KampotWhite detail
    KAMPOT WHITE nr 101 gurmeepiprapakk
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused.
    Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele.
    Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes.
    See pipar on värske ja aromaatse hõnguga.
    Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel.
    Päritolumaa: Kamboodža
    Pakk: 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    red kampot
    KAMPOT RED nr 98 gurmeepiprapakk
    Üks parimaid pipraid maailmas. Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest. Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane. Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga. Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks.   Päritolumaa: Kamboodža 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    cubeb
    CUBEB nr 83 gurmeepiprapakk
    Cubeb ehk kubeebapipar. Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu. Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga. Päritolumaa: Indoneesia 70 gr
    12.90€ Lisa korvi
    banasura highland
    BANASURA HIGHLAND nr 88 gurmeepiprapakk
    Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid. Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele. Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde. Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna. Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud. Päritolumaa: India 80 gr
    9.90€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site