KALA NAMAK fine nr 18
7.99€
Kala Namak fine – spetsiaalselt vegan-roogade kokkajatele!
Tuntakse ka India musta soolana. Jahvatatuna omandab see pruunikasroosa värvuse ja sel on kerge väävli maitse, mis annab roogadele suitsuse, vürtsika ja muna meenutava maitse.
Mineraalide- ja eriti rauarikas. Kasutatakse India köögis. Sool on saanud populaarseks taimetoidukokkade seas, kuna lisab roogadele looduslikku munamaitset. Kindlasti täiesti looduslik „kultussool“.
Päritolumaa: India
80g purk
Koostis: 95% kivisool, 5% Salsola stocksii
Laos
Saada e-mailiga sõbraleKirjeldus
Kala Namak peensool – vegankokkade lemmik
Kala Namaki soola tuntakse ka kui India musta soolana. Jahvatades muutub antud sool pruunikas-roosaks ja sellel on kerge väävli maitse, mis annab sellele suitsuse, vürtsika munasarnase maitse. See sool on rikas mineraalide, eriti raua poolest. Kala Namakil on väga iseloomulik lõhn. Väävliühendid põhjustavad soola kõvaks keedetud muna lõhna.
Kala Namaki kasutatakse enamasti India köögis. Seda kasutatakse raitade, jogurtiroogade, salatite ja isegi puuviljasalatite valmistamisel. Samuti teretulnud lisand praesoolana praetud nuudli- ja riisiroogadele.
Seda soola ei soovitata keedusoolana, kuna väävel kipub ülejäänud maitsetest üle käima; aga hardcore fännid võivad selle vastu vaielda!
Kala Namak on väga populaarne veganite, taimetoitlaste ja Ayurveda pühendunute seas, kes hindavad selle jahutavat toimet ja seedimist soodustavaid omadusi.
Kala namaki on kasutatud iidsetest aegadest ja väidetavalt tuvastas selle Maharishi Charak, Ayurveda meditsiini isa umbes 300 e.m.a. Ayurveda tervendajad on väitnud, et seda tüüpi must sool võib olla terapeutiline. Seda peetakse väga väärtuslikuks ja kasutatakse lausa ka lahtistina ning seedeprobleemide ja nägemise halvenemise leevendamiseks. Kala Namak sisaldab vähem naatriumi kui tavaline lauasool.
Millega tasub Kala Namaki kokku sobitada?
- Tofu: Kala Namakiga saavad veganid tuua munamaitset rammusale hommikusöögile, tegemata järeleandmisi oma toitumises! Proovige mõnda musta soola, musta pipra ja kurkumiga maitsestatud tofuputru ja te ei märkagi mingit erinevust! Proovige ka mõnda maitsvat marineeritud tofut või krõbedaks praetud tofut, mida serveerida värske toorsalatiga.
- Köögiviljad: taimne toitumine on kindlasti tervislik, kuid mõnikord võib samade vanade maitsete söömine igavaks muutuda. Andke oma köögiviljadele uus maitse, lisades näputäis Kala Namaki soola ja muid vürtse, et luua oma eriline maitseainesegu! Grillitud, röstitud, praetud köögiviljad või isegi värsked salatid: avastage hooajaliste köögiviljade kõiki erinevaid külgi! Parimad musta soola partnerid? Spargel, seened, punane paprika, kikerhernes ja spinat.
- Pasta: proovige vegan carbonara’t, asendades munad mõne Kala Namaki soolaga või proovige iga nädal uut nuudliretsepti leiutada.
- Riis: tavaline keedetud riis elavneb õige maitseainega, kuid võite valmistada ka gurmeeversiooni oma lemmikust praetud riisist.
- Majonees: kas teadsid, et vegan olemine ei tähenda oma lemmikkastmetest ja maitsvatest maitseainetest loobumist? Toorest vegan majoneesi on ülilihtne ja kiire valmistada! Viimase hetke võileiva määrdeks või igapäevase salati maitsestamiseks tasuks alati varuks hoida külmikus purki veganmajoneesiga.
- Kartul: kes ei armasta kreemjat kartulisalatit? Sinep ja Kala Namaki sool maitsevad koos nii hästi! Maguskartul üllatab teid ka ebatavalise maitsega, kui seda on maitsestatud musta soolaga.
- Puuviljad: puuvilja-chaats on tavalise puuviljasalati India versioon ja see maitseb korraga nii magusalt kui ka vürtsikalt. Kasutage värskeid hooajalisi puuvilju (või isegi külmutatud) ja õppige valmistama chaat kastet, kasutades Kala Namaki ja muid tüüpilisi India vürtse ja aroome. Ka Chutneyde sisse sobib Kala Namak sool imeliselt.
- Avokaado: alates ikoonilisest avokaado röstsaiast kuni ebatavalise avokaado pesto kastmeni nuudlite või spagettide peale. Lase oma kujutlusvõimel loominguliselt lennata!
- Sidrun/laim: värske ja vürtsikas on see, mida me kõik ootame igalt suvejoogilt! Proovige vürtsikat India limonaadi või looge oma mõnus ‘spicy’ alkoholivaba jook! Väike näpuotsatäis Kala Namaki joogi sees toob täiesti uued maitsed sinu lauale. Paar näpunäidet? Pane soola kokku purustatud köömnete, piparmündilehtede või värske ingveri viiluga ja serveeri oma originaalset jooki järgmisel suvepeol!
- Jogurt: kastmes, salati peal või isegi puuviljamagustoidus on jogurt ja Kala Namaki sool ideaalne kombinatsioon! Saa inspiratsiooni mõnest India raita retseptist! Kiire? Tavaline jogurt, Tai roheline tšilli, värske ingver, suhkur, Kala Namaki sool, kurk ja värske koriander. Imemaitsev!
Pidage meeles, et Kala Namakil on väga intensiivne maitse ja terav aroom ning seda tuleks kasutada väikestes kogustes! Tänu ainulaadsele maitsele, mida see roogadele annab, ei asenda see täielikult keedusoola.
Kuidas on Kala Namaki sool kasulik sinu tervisele?
Traditsioonilised praktikud on musta soola terapeutilisi eeliseid teadnud sajandeid. Siin on mõned levinumad kasutegurid.
- Keedusool on valmistatud 100% naatriumkloriidist, samas kui Kala Namaki sool koosneb ka muudest ainetest, mis muudavad selle sobivamaks madala naatriumisisaldusega dieedil või hüpertensiooniga inimestele.
- Must sool on looduslik vere vedeldaja, mis võib olla kasulik vereringe kontrollimisel.
- Erinevalt tavalisest valgest soolast ei ole Kala Namaki sool pleegitatud ega rafineeritud. Nii ei jää sellesse keemilisi jääke, mistõttu on see teie retseptide jaoks tervislikum ja looduslikum koostisosa.
- Tänu leeliselistele omadustele võib see aidata vähendada kõrvetisi. Samuti vähendab see happe refluksi põhjustatud kahjustusi.
- Võib ravida puhitus.
- Sellel on lahtistavad omadused.
- Tänu ainulaadsele mineraalsele koostisele on see rikas kaaliumi poolest, mis on oluline kõigi lihaste nõuetekohaseks toimimiseks. Kaalium hoiab ära ka jalakrampe ja lihasspasme.
- Mineraalsoolad aitavad kaasa juuste tervisele, muutes need tugevamaks. Samuti aitab see aeglustada juuste väljalangemist.
- Kala Namaki sool on rikas raua poolest, mis võib aidata inimesi, kes põevad erinevat tüüpi aneemiat.
- Must sool on looduslik detoksifitseerija: segage see tassis sooja veega ja aidake oma kehal eemaldada kõik toksiinid!
Kust saab Kala Namaki soola osta?
Kala Namak on Aasias väga levinud, ning seal saab seda hõlpsasti leida kohalikelt turgudelt ja poodidest. Kuid seda peetakse lääneriikides haruldaseks koostisosaks ja tavalisest toidupoest seda nii lihtsalt ei leia. Külastage meie veebipoodi, et osta Salt’s Up Kala Namaki soola ja see salajane koostisosa tuuakse mugavalt otse teie ukseni, mis on valmis kõikideks oma toiduvalmistamise katseteks.
Olge valmis avastama etnilist kööki, alustama oma vegandieeti või tehke oma sahvris selle salarelvaga igal ajal süüa nagu üks õige gurmeekokk!
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.