Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 7.99€

viimati lisatud tooted

  • Angel's hair Gourmet tšilli nr 151 

    1 x 7.99€

ostukorv kokku

7.99€
vaata ostukorvi kassa
“Angel’s hair Gourmet tšilli nr 151” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
lightbox
lightbox
  • Tootekirjeldus

    Angel’s hair Gourmet tši... 7.99€
    Organic Birdeye Chili Gourmet ... 7.99€

    Isot Chilli (Urfa Biber) Gourmet Tšilli Nr 152

    7.99€

    Helbeline Urfa Biber -isotitšilli.

    Imeline kääritatud tšilli Türgi linnast Urfast. Päikesekuivatatud meetod suurendab Urfa tšilli pikaajalist maitset ja tumedat värvi.

    Sobib suurepäraselt hautistesse, risottodesse, liharoogadesse ja röstitud baklažaanidega.

    SHU (Scoville heat unit) – 35.000

    Päritolumaa: Türgi

    45gr purk

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooria: Tšillid
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Mis on Isot Chili ja kust see pärineb?

    Isot Chili on kuivatatud Türgi tšillipipar, õieti tšillipaprika, mida kasvatatakse Urfa piirkonnas Süüria piiri lähedal ning sellepärast nimetatakse seda mõnikord ka Urfa Biber või Isot Biber.

    Türklased on Urfa Biberit kasvatanud läbi aegade ja see on tõeliselt ainulaadne tšilli, mida armastavad Türgi köögi austajad. Erinevalt eurooplastest ei kasuta türklased oma igapäevases toiduvalmistamises kuigi palju musta pipart. Selle asemel on valikus tšilli ja seega on Isot tšillil nende köögis oluline osa ning seda kasutatakse peamiselt liha- ja soolastes toitudes.

    Kuna imeline Urfa Biber on kogumas Euroopas ja mujal maailmas üha suuremat tuntust ja kuulsust,siis lisasime selle artikli lõppu maitsva retsepti. Nii saate ise kogeda Urfa pipra fantastilist maitset.

     

    Kuidas valmistatakse Isot Chili pipart?

    Tšilli taimel arenevad kaunad, mis muutuvad küpsedes karmiinpunaseks. Hilisem töötlemine on aeglane protsess. Neid kuivatatakse päeval  päikese käes, otsene päikesevalgus muudab kaunad kastanpruuniks.

    Pärast päikese käes küpsetamist pakitakse paprikad ööseks hoolikalt sisse. “Higistamine” (kuna paprika jääb ümbrise all niiskeks) on öine protseduur, mille eesmärk on kuivatatud piprale järelejäänud niiskust säilitada.Kui paprika värvus jõuab tumedate toonideni, on see täiesti valmis.

    Järgmine samm on purustada kaunad väikesteks helvesteks ja lisada enne pakkimist veidi soola, et helbed üksteise külge ei kleepuks. Lõpptulemuseks on värvus sügavlillast kuni  lillakas-mustani ning jumalik aroom.

    Isot tšilli puhul mainitakse sageli ka suitsust, magusat maitset.  See ainulaadne värviline tšilli üllatab oma maheda kuumuse, puuviljase ja  šokolaadise maitse varjundiga. Ilus värv muudab selle ideaalseks garneeringuks, kuna toidule puistatuna jääb see kindlasti kõigile silma! Isot tšillit soovitame lisada lihale, kartulile, brokkolile ning teistele köögiviljadele, toorjuustule, kastmetele ja suppidele.

     

    Kas see on kange tšillipipar?

    Urfa Biber on mahedam kui paljud teised tšillipiprad.

    Isot Chili teravus on Scoville’i skaalal 35 000 SHU. Võrdluseks võib öelda, et Jalapeno on tavaliselt umbes 2500–5000 SHU. Samas kui maailma kõige teravam  tšilli on Carolina Reaper, mille teravus on 2,2 miljonit SHU.

     

    Kuidas kasutada?

    Isot Chili  on väidetavalt “iga gurmaani parim sõber” – must have igas köögis.

    Pipar lihtsalt parandab kõike, millega see kokku puutub. Selles on happelisust, kuumust ja soolasust.

    Türklased armastavad segada tšillipipart köömnete, sibula, paprika ja seemnetega ning seejärel kasutada seda kastmetes, suppides jne. Nad kombineerivad Urfa Biberit jogurti või toorjuustuga dipikastme või määrdena. Pipar annab maheda maitse koos kauni punase värvusega.

    Tänu oma ainulaadsetele omadustele on seda nii lihtne kodus kasutada – seda pole vaja küpsetada ega valmistada, vaid puista seda kõigele.

     

    Suurepärane Isot Chili pipra retsept:

    Baklažaan Isot Chili jogurtiga

     

    Vaja läheb:

    • 1 baklažaan, kuubikuteks hakitud
    • 6 hakitud küüslauguküünt
    • 1 1/2 supilusikatäit Salt’sUp Isot Chili
    • 2 tl röstitud köömneid
    • 1 tass kurnatud jogurtit (soovitame kreeka jogurtit)
    • Kaunistamiseks: peotäis hakitud koriandrit

     

    Kuidas seda teha:

    • Esiteks hakkige ja maitsestage baklažaan soolaga. Laske 30 minutit seista.
    • Teiseks kuumutage malmpann ja niristage peale täpselt nii palju oliiviõli, et baklažaan oleks õliga kaetud. Segage viie minuti jooksul. Alandage kuumust, lisage küüslauk ja köömned ning Salt’sUp Isot Chili.
    • Hautage, kuni baklažaan on muutunud pehmeks. Paari minuti pärast valage peale jogurt ning kuumutage kuni jogurt pakseneb.
    • Kaunistage koriandriga ja Voila – nautige.

     

    VAATA KA NEID TOOTEID

    Tšillirõngad
    Punased tšillirõngad NR 157 gurmeetšillipakk
    Punased tšillirõngad on valmistatud ringideks lõigatud kuivatatud tšillipipradest ja nõnda on neid eriti lihtne oma köögis kokkamisel kasutada. Need mõnusalt mahedad tšillirõngad sobivad ideaalselt nii Itaalia pastaroogadesse kui ka araabia, Mehhiko ja Aasia kööki. Tihtipeale kasutatakse neid just vürtsikate ja magusate roogade nagu salsade, chutneyde, riisiroogade, suppide ja kastmete valmistamiseks ja kaunistamiseks. Kaunista roogasid silmatorkavate punaste tšillirõngastega ja saad ilusa viis lisada värvi oma toidulauale, Päritolumaa: Hiina 20 grammi pakk
    9.99€ Lisa korvi
    ancho chili
    ANCHO CHILI NR 156
    Mahe tulisus ja magus suitsune maitse on Ancho tšillile ainulaadsed. Kasutatakse laialdaselt Mehhiko köögis. Enchilada või tortilla püreestatud kastme jaoks niisutage tšillit kõigepealt, leotades neid pool tundi vees. Ancho Chili   SHU - 2.000 Päritolumaa: Mehhiko 20g purk
    7.99€ Lisa korvi
    2
    Organic Birdeye Chili Gourmet Tšilli Nr 153
    Bio Bird´s Eye tšillipipar. Väikesed tšillipakid sisaldavad üsna palju teravust ja on Tai köögis asendamatud. Ideaalne marinaadide või kastmete juurde, mis on mõeldud kala või kana juurde. Asendamatu erinevate suppide maitsestamisel. Väikesed, kuid tugevad tšillid lisavad toitudele vürtsi ning neid võib süüa nii toorelt, kuivatatult kui ka küpsetatult. Bird’s Eye tšillit hinnatakse tema magusa, kuid piprase maitse ja tugeva kuumuse tõttu. Väikesed tšillid on tugevad, mõõtes Scoville'i skaalal 50 000–100 000 Scoville'i ühikut. See on kümme korda kuumem kui jalapeno. Kuna küpsel punasel Bird’s Eye tšillil on hilinenud teravus, tekib roogi süües alles kuumus hiljem ning püsib kaua pärast söömise lõpetamist. Päritolumaa Uganda 18gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    1
    Bhut Jolokia Chili (Ghost Chili) Gourmet Tšilli Nr 154
    Bhut Jolokia on üks teravamaid tšillipipraid maailmas! Lisaks ülimale teravusele on sellel tšilili maitsenüansid, mis on India köögis äratuntavad. Meie Bhut Jolokia tšilli on kuumuse ja kvaliteedi poolest parim ning seda on väga lihtne toidus kasutada. Bhut Jolokia tšilli lisab kastmetele, hautistele ja marinaadidele magusaid, puuviljaseid aroome ja järk-järgult kasvavat kuumust. NB! - KASUTAGE KÄSITLEMISEL KINDLASTI KAITSEKINDAID JA HOIDUGE SÕRMEDEGA PUUTUMAST SILMI, SUUD JA KATMATA NAHKA. Päritolumaa: India 10gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    saltsup-chilirings-157
    Punased tšillirõngad NR 157
    Punased tšillirõngad on valmistatud ringideks lõigatud kuivatatud tšillipipradest ja nõnda on neid eriti lihtne kokkamisel kasutada. Mõnusalt mahedad tšillirõngad sobivad ideaalselt nii Itaalia pastaroogadesse kui ka araabia, Mehhiko ja Aasia kööki. Tšillirõngad sobivad väga hästi ka vürtsikate ja magusate roogade nagu salsade, chutneyde, riisiroogade, suppide ja kastmete valmistamiseks ja kaunistamiseks. Kaunista roogasid silmatorkavate punaste tšillirõngastega ja saad ilusa viis lisada värvi oma toidulauale, Päritolumaa: Hiina 15g purk
    7.99€ Lisa korvi
    4
    Angel’s hair Gourmet tšilli nr 151
    Eriti peenikesed punase tšilli niidid, millel on sügav ja puuviljane päikesekuivatatud tšillimaitse. Vürtsikas ja värvikas garneering suppidele, salatitele ja munatoitudele. Angel’s Hair tšilliniidid on kasutamiseks valmis otse purgist ja on tõeliselt imelised, muutes roa samaaegselt maitsvaks ja ka välimuselt uhkeks. Kerge röstimine pannil annab aga maitsele enam sügavust. Angel’s Hair tšilli on orgaaniliselt kasvatatud, sellele ei ole lisatud maitsetugevdajaid ning see on rikas vitamiinide ja mineraalainete poolest. Päritolumaa: Hiina 5gr purk
    7.99€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site