AFRICAN soolapärlid nr 27
7.99€
Aafrika pärlisool – “Korra keelel, igavesti meelel”.
See ainulaadne Lõuna-Aafrika meresool on oma selgelt eristatava mineraalse maitse ja ümmarguse aroomiga kui ilmutus. Maitsmisel torgivad kristallid kergelt keelt, et siis lahustuda, jättes keelele peaaegu sama magusa kui soolase maitse – see on müstiline ja imeline tunne.
See on meie kõige teadlikumate ja tuntumate kokkade kasutatav põhikoostisosa, mida nad raputavad roale viimasel minutil enne serveerimist, et sööja saaks tunda naudingut kergest kristallide praginast, millele järgneb nende sulnis sulamine.
Päritolumaa Lõuna-Aafrika
90gr purk
Koostis: 100% meresool, lisaaineteta
Kirjeldus
Aafrika soola pärl – tõeline teemant sinug köögis. See ainulaadne Lõuna-Aafrika meresool on eriline oma põneva mineraalse ja pehme maitsega.
Aafrika soolapärlid – eriline sool, mis pärineb maailma sügavaimast ja külmemast veest. Soolapärleid kogutakse Namiibi rannikul pisikesel rannalt, mis piirneb maailma vanima kõrbega. Suuresti puutumata maastikud on koduks ainulaadsele kõrbele.
Äärmuslik kuumus ja muud tingimused loovad soolapärlid, mis omandavad loomulikul teel sileda ümara pärlikuju. Veepiiril hõljuvad need mitmes erinevas suuruses. Väga eriline ja imeilus meresool, mille pärlikujuline kuju erineb kõigist teistest sooladest maailmas! Maitsmisel torkavad kristallid kergelt keelt ja lahustuvad, jättes nii magusa kui soolase maitse – salapärane ja imeline tunne.
See on oluline lõppviimistlus, mida kasutavad meie kõige teadlikumad ja tuntumad kokad. Tihtipeale kasutatakse soolapärle viimasel minutil roa kohal purustatult, et roal oleks tunda kerget praksumist ja seejärel maitsvat sulamist. See sool on kindlasti kala- ja liharoogadele justkui kirss tordil! Austrite ja mereandide armastajate blogi soovitab!
Visuaalne ilu loeb ja nõnda on suuremad pärlid imeline lisand sinu soolaveskile. Soolapärlid on peen alternatiiv tavalisele jämedale meresoolale.
Soola varandus
Igasugune väärismetall või kivi! Nimeta see ja meil on Salt’sUpi valikus kindlasti üks õige match. Sool ATLAS SPRING on nagu roosa kvarts, BAMBOO JADE on nagu imeilus Hiina nefriit, MUST LAAVA on nagu must oonüks, CHIPOTLE sädeleb nagu ranniku merevaik, CRYSTAL PINK on nagu marmor kõige pidulikumast katedraalist, CRYSTAL WHITE võistleb ilus ja selguses kõige puhtamate teemantitega.
Keskkonnasõbralik tootmine
Aafrika soolapärlid vallutavad kööke ja restorane üle maailma just oma imeilusa kuju ja ainulaadse maitse tõttu. Soolapärlite valmimine võtab aga kaua aega, kuid protsess ise on keskkonnasõbralik. Päikese ja tuule taastuvenergia ja Atlandi ookeani vesi teeb Namiibiast pärit pärlsoola ahvatlevaks valikuks neile, kes hindavad mitte ainult maitsvat ja tervislikku toitu , vaid hoolivad ka meie planeedi heaolust.
Soolapärlite maagia
Pärlisoola on raske korjata ning võtab kaua aega. Nädalaid tööd ja 8 tuhat kilomeetrit lahutavad meid selle haruldase maitse- ja emotsioonirohke soola nautimisest.
Miks on pärlisool nii eriline?
Kristallid tekivad spetsiaalsetes basseinides Atlandi ookeani kaldal Namiibi kõrbes, kus tugev päike aurustab mereniiskuse ning tuul veeretab väikesed soolakristallid suurteks kauni korrapärase kujuga “pärliteks”. Ebatavaline pärlikuju annab söömise ajal erilise tunde: keelt tabades soolakristall praguneb, sulab, eraldub soolsust ja kaob siis peaaegu magusa järelmaitsega. See efekt on tingitud Aafrika pärlsoola koostisest, mis sisaldab lisaks naatriumkloriidile (99,5%) kaaliumi, kaltsiumi ja magneesiumi
Kuidas kasutada soolapärleid?
Pärlisool näeb soolaveskis suurepärane välja, sädeledes romantilise õhtusöögi ajal küünlavalgel nagu päris pärlid. Eriti hästi näitab Aafrika pärlsool oma parimaid omadusi viimase lihvina kulinaarsel meistriteosel, eriti kui see osutub kalaks või muudeks mereannideks.
Retsept Aafrika soolapärlitega:
FOCACCIA “NAMIB”
Loodus armastab vastandeid kokku põrgatada, seetõttu ühendame tema õpetust järgides vee ja tule elemendid maa kingitustega, et luua rosmariiniga õhuline focaccia, millest saab Namiibi kõrbe kehastus.
Sul läheb vaja:
- 1,5 tl kuivpärmi
- 350ml sooja vett
- 480gr jahu + tööpinnale puistamiseks
- 1 tl Crystal Pink Fine soola
- Kaunistuseks Aafrika soolapärlid
- 70ml oliiviõli
- 1 oksake rosmariini (hakitud)
Tee nõnda:
- Puista pärm sooja vee peale. Jäta see paariks minutiks seisma. Kui pärm paisub ja hakkab põhja vajuma, sega vedelik ühtlaseks.
- Sega mikseris jahu ja Crystal Pink sool. Mikseri madalal kiirusel lisa peenikese joana oliiviõli, kuni see on jahuga täielikult segunenud.
- Järgmisena lisa segule pärmivesi ja jätka sõtkumist, kuni tekib ühtlane ja väga kleepuv tainas.
- Veereta tainas palliks, nirista peale pisut oliiviõli, nii et see kataks taigna täielikult.
- Kata kauss tihedalt toidukilega ja lase tainal 1-2 tundi soojas kohas kerkida.
- Focaccia jaoks võta pool valmis taignast ja tõsta jahusele pinnale.
- Puista rosmariin taigna peale ja sõtku see õrnalt tainasse, jälgides, et õhk välja ei lööks ega tainast üle sõtkuks.
- Vormi suur õhuke ovaal ja tõsta oliiviõliga üle niristatud pannile.
- Piserda tainas vähese oliiviõliga, kata toidukilega ja aseta 1 tunniks sooja tuuletõmbuseta kohta.
- Kuumuta ahi 200 kraadini
- Eemalda kohevalt taignalt toidukile ja tekita sõrmeotstega kogu taigna pinnale lohud.
- Lisa igasse auku veidi oliiviõli ja üks või kaks kristalli Aafrika pärlsoola.
- Küpseta kuldpruuniks, umbes 30-40 minutit.
Kas see ei meenuta kõrbemaastikku oma hõreda taimestiku ja soola tootvate basseinidega? Viiluta tavalise köögi- või pitsanoaga ning serveeri Namib focacciat kuuma ja kohevana. Naudi!