Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 12.90€

viimati lisatud tooted

  • SMOKED BANASURA 96 gurmeepiprapakk 

    1 x 12.90€

ostukorv kokku

12.90€
vaata ostukorvi kassa
“SMOKED BANASURA 96 gurmeepiprapakk” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
whiskey pepper lightbox
lightbox
whiskey pepperViskipipar
  • Tootekirjeldus

    long pepper
    LONG pipar nr 81 7.99€
    värviline piprasegu
    SCHINUS MARJADEGA värviline pi... 6.90€

    WHISKEY pipar nr 80

    7.99€

    Viskipipar

    Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse ja teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual!

    Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.

    See viskipipar on ideaalne kingitus kokkadele, kes armastavad katsetada erinevate uute maitsetega.

    Päritolumaa India/Saksamaa

    45gr purk

     

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooria: Piprad Sildid: india, pipar, viskipipar
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Mis on viskipipar?

    Viskipipar on fantastiline piprasort kvaliteetsete toitude valmistamiseks oma kodus! Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse.

    Viskipipar on valmistatud Saksamaal, kus pipraterad naudivad mõnusalt viskis leotamist. Protsessi käigus muudetakse must pipar imeliseks maitseelamuseks. Viski on suurepärane rukkidestillaat, mille juured on peamiselt anglosaksi piirkonnas. Meie viskipipar on oma originaalse ja silmapaistva maitse tõttu fantastiline täiendus iga gurmeekoka tööriistakasti.

     

    Mis on viski?

    Räägime natuke viskist endast; kuna see annab Malabari mustale piprale nii fantastilise maitse, oleks vaid aus ka antud jooki pisut tutvustada.

    Viski on kääritatud teraviljast (sageli rukis, nisu, mais või oder) saadud merevaigukollase värvusega destilleeritud liköör. Enne villimist laagerdatakse enamik viskisid lehtpuuvaatides ja nende alkoholisisaldus on vähemalt 40 mahuprotsenti (ABV). Arvukalt erinevaid viskisorte eristatakse tavaliselt nende päritoluriigi, teravilja tüübi, segamismeetodi või vananemisprotsessi järgi. Kuigi iga viskisordi maitse on erinev, kirjeldatakse viskimaitset sageli sooja, piprase, magusa, karamellise ja röstituna.

     

    Kõige tuntumad viskitüübid on:

    • Šoti viski Šotimaalt
    • Bourbon USA-st
    • Iiri viski Iirimaalt
    • Kanada viski Kanadast
    • Jaapani viski Jaapanist
    • Rukkiviski (eriti piprane)
    • Segatud viski (erinevate viskide segu)

     

    Kuidas viskipipar maitseb?

    Viskipipra valmistamine annab muidu tuhmile ja tavalise maitsega mustale piprale uue tunde.

    Pärast mõnepäevast leotamist suurepärases viskis kaotab must Malabar pipar osa oma tugevusest. Siis aga tekib täiesti värske ja omanäoline maitse. Pärast viskist leotamist imab pipar endasse 2% alkoholist ja omandab uued aroomid.

    Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.

     

    Kuidas kasutada viskipipart?

    Soovitame viskipipart kogenumatele kokkadele ja gurmaanidele, kuna selle erilise maitse tõttu võib roogadega sobitamine olla pisut keeruline. Kes aga julgeb viskipipraga katsetada, on seda enam kui teretulnud (selle postituse lõppu lisasime ka maitsva steigi retsepti). See pipar täiustab liha, kala ja kana maitset pipra, vürtside ja viski seguga.

    Kasuta viskipipart, et muuta suurepärane ribi kodus restoranikvaliteediga roaks! Samuti soovitame kombineerida viskipipra värsket maitset carpaccio ja maitsva hirvelihapraega.

    Jahvata või uhmerda viskipipar vahetult enne, kui söök on maitsestamiseks valmis. Nii võid olla kindel, et maitse ja aroom on võimalikult värsked ja elulised.

     

    Mõnus retsept, mida meie viskipipraga proovida:

    Grillitud steik viskipipraga

    See on üks nendest retseptidest, mida kindlasti meie viskipipraga proovida. Tee oma kodust gurmeeköök ja üllata oma lähedasi, tuues söögilauale uusi põnevaid maitseid.

     

    Vaja läheb:

    • 120ml kuiva punast veini
    • Kuus küüslauguküünt, hakitud
    • ½ tl punase tšillipipra helbeid
    • Üks supilusikatäis Worcestershire’i kastet
    • ½ tl Inka Sun Salti 
    • Üks teelusikatäis viskipipart
    • 45ml viskit
    • 2 kuni 4 steigi riba, umbes 2-3cm paksused

     

    Tee nõnda:

    • Sega väikeses kastrulis vein viski, küüslaugu, tšillihelveste, Worcestershire’i, Inka Sun salti ja viskipipraga.
    • Pintselda segu steigi mõlemale poolele kergelt ja aseta kõrvale.
    • Pane pann keskmise tugevusega pliidile.
    • Keeda 10 minutit suletud kaanega, aeg-ajalt segades, kuni vedelik on vähenenud umbes 1/3 tassile.
    • Hoida kaste soojas, hoides kuumust madalal.
    • Grilli kuumenemise ajal tuleks grilli kergelt õlitada.
    • Aseta steigid grillile; küpseta kaanega, kuni liha hakkab kergele survele vastu.
    • Tavaliselt kulub selleks umbes 5 minutit ühe külje kohta.
    • Vala steigile soe viskikaste.
    • Serveeri kohe ja naudi!

    VAATA KA NEID TOOTEID

    85_colorfulschinusberries_detail
    SCHINUS MARJADEGA värviline nr 85 gurmeepiprapakk
    Värviline piprasegu Schinus marjadega. Meie värviline piprasegu on aromaatne ja keskmiselt vürtsikas ning õrna puuviljase maitsega. Kõige paremini sobib see liharoogade, salatite, pastade ja kastmetega. Sisaldab: musta, valget, rohelist ja roosat pipart. Läbipaistvas veskis näeb see välja imekaunis ja sobib väga hästi ka lauda kaunistama. Päritolumaa: India /Brasiilia/ Sri Lanka 70 gr
    9.90€ Lisa korvi
    jamaican piment pepper
    JAMAICAN PIMENT pipar nr 90
    Jamaica vürtsipipar Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed. Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente. Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma. Päritolumaa: Guatemala 30 gr
    7.99€ Lisa korvi
    89_voatsiperifery_saltsup
    VOATSIPERIFERY nr 89 gurmeepiprapakk
    Voatsiperifery pipar. Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril. Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks. Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks. Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.   Päritolumaa: Madagaskar 60 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    98_kamportredpepper
    KAMPOT RED pipar nr 98
    Üks parimaid pipraid maailmas. Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest. Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane. Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga. Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks. Päritolumaa Kamboodža 40gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    ANDALIMAN_1
    ANDALIMAN pipar nr 94

    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. See on ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga ja hea igapäevaseks kasutuseks.

    Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart.

    Sellel pipral on omapärane, pisut torkiv maitse, mis omakorda paneb su maitsemeeled eriti hästi tööle. Just selle  omaduse tõttu kasutatakse Andalimani pipart toitudel, mille maitset soovitakse eriliselt rõhutada. See pipar sobib hästi lihasõpradele - toob välja ta kõige paremini just kana ja punase liha maitsed. Liha lihaks, me siin oma soolapoes otsustasime seda sama pipart aga katsetada hoopis tee tegemiseks! Panime natuke kuuma vee sisse ja sai eriti hea maitsega. Päritolumaa: Indoneesia 15gr purk

    7.99€ Lisa korvi
    86timutandlemon_saltsup
    TIMUT & LEMON nr 86 gurmeepiprapakk
    Timuti ja sidruni pipar Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta. Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju. Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil  ka valuvaigistav efekt. Sobib väga hästi: -kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche -mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid -lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun -juustuga: värske ja noor kitsejuust -magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad 50 gr  
    9.90€ Lisa korvi
    Schinusmarjad
    SCHINUS BERRIES pipar nr 82
    Schinusmarja pipar. See pipar pärineb niisketelt ja soojadelt aladelt Brasiilias. Schinuse marjad kasvavad põõsastel ja ka puudel, mis võivad kasvada kuni 12ne meetrini. Marjade maitse on magus ning veidi vürtsikas. Schinuse marjade pipar sobib imeliselt kastmetele, kanalihale, loomalihale ja ka magustoidule peale raputatuna. Oma ilusa välimuse tõttu, kohtab Schinusmarju paljudes roogades. Soovitame kindlasti veskisse lisada ka midagi veel nendele marjadele lisaks, kuna tihtipeale kipuvad need marjad veskit ummistama.   Päritolumaa: Brasiilia 30 gr
    7.99€ Lisa korvi
    97_redlongpepper
    RED LONG pipar nr 97
    Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral. Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna. Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks. Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.   Päritolumaa: Kamboodža 40 gr
    7.99€ Lisa korvi
    IMG_6913
    WHISKEY nr 80 gurmeepiprapakk
    Viskipipar Seda mixi piprast, vürtsidest ja viski maitseainest on parim kasutada just liha, lõhe ja kanaga. See pipar teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual! Päritolumaa: India/Saksamaa 70 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    kubeebapipar
    Kubeebapipar CUBEB pipar nr 83
    Cubeb ehk kubeebapipar. Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu. Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest. Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga. Päritolumaa: Indoneesia 35gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    tiger_pepper
    TIGER nr 91 gurmeepiprapakk
    See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias. Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse. Päritolumaa: India 80 gr
    9.90€ Lisa korvi
    IMG_6925 2
    MELEGUETA nr 76 gurmeepiprapakk
    Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts. Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga. Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel. Päritolumaa: Ghaana 100 gr
    12.90€ Lisa korvi
    86timutandlemon-400x400
    TIMUT & LEMON pipar nr 86
    Timuti ja sidruni pipar Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta. Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju. Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil  ka valuvaigistav efekt. Sobib väga hästi: -kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche -mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid -lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun -juustuga: värske ja noor kitsejuust -magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad 30 gr  
    7.99€ Lisa korvi
    värviline piprasegu
    SCHINUS MARJADEGA värviline piprasegu nr 85
    Värviline piprasegu Schinus marjadega. Meie värviline piprasegu on aromaatne ja keskmiselt vürtsikas ning õrna puuviljase maitsega. Kõige paremini sobib see liharoogade, salatite, pastade ja kastmetega. Sisaldab: musta, valget, rohelist ja roosat pipart. Läbipaistvas veskis näeb see välja imekaunis ja sobib väga hästi ka lauda kaunistama.   Päritolumaa: India /Brasiilia 40 gr
    6.90€ Lisa korvi
    Kampot white 101
    KAMPOT WHITE pipar nr 101
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused. Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele. Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes. See pipar on värske ja aromaatse hõnguga. Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel. Päritolumaa Kambodža  60gr purk
    7.99€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site