Navigation
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
Site logo
  • Salt’sUp soolapood
    • Kinkepakid
    • Gurmeesoolad
      • Peeneteralised soolad
      • Teralised soolad
      • Helbed & Teemantid
      • Suitsusoolad
      • Suured gurmeesoolapakid
    • Soolaplaadid
    • Soola- ja pipratestrid
    • Veskid soolale ja piprale
    • Piprad
    • Tšillid
    • Trühvlitooted
  • PAKKUMISED
  • Soolajutud
  • Salt`s Up
  • Retseptid
  • KINGIIDEED
  • Kontakt
1
Ostukorv: 7.99€

viimati lisatud tooted

  • Kampot white 101

    KAMPOT WHITE pipar nr 101 

    1 x 7.99€

ostukorv kokku

7.99€
vaata ostukorvi kassa
“KAMPOT WHITE pipar nr 101” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
whiskey pepper lightbox
lightbox
whiskey pepperViskipipar
  • Tootekirjeldus

    long pepper
    LONG pipar nr 81 7.99€
    värviline piprasegu
    SCHINUS MARJADEGA värviline pi... 6.90€

    WHISKEY pipar nr 80

    7.99€

    Viskipipar

    Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse ja teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual!

    Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.

    See viskipipar on ideaalne kingitus kokkadele, kes armastavad katsetada erinevate uute maitsetega.

    Päritolumaa India/Saksamaa

    45gr purk

     

    Saada e-mailiga sõbrale
    Kategooria: Piprad Sildid: india, pipar, viskipipar
    • Kirjeldus

    Kirjeldus

    Mis on viskipipar?

    Viskipipar on fantastiline piprasort kvaliteetsete toitude valmistamiseks oma kodus! Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse.

    Viskipipar on valmistatud Saksamaal, kus pipraterad naudivad mõnusalt viskis leotamist. Protsessi käigus muudetakse must pipar imeliseks maitseelamuseks. Viski on suurepärane rukkidestillaat, mille juured on peamiselt anglosaksi piirkonnas. Meie viskipipar on oma originaalse ja silmapaistva maitse tõttu fantastiline täiendus iga gurmeekoka tööriistakasti.

     

    Mis on viski?

    Räägime natuke viskist endast; kuna see annab Malabari mustale piprale nii fantastilise maitse, oleks vaid aus ka antud jooki pisut tutvustada.

    Viski on kääritatud teraviljast (sageli rukis, nisu, mais või oder) saadud merevaigukollase värvusega destilleeritud liköör. Enne villimist laagerdatakse enamik viskisid lehtpuuvaatides ja nende alkoholisisaldus on vähemalt 40 mahuprotsenti (ABV). Arvukalt erinevaid viskisorte eristatakse tavaliselt nende päritoluriigi, teravilja tüübi, segamismeetodi või vananemisprotsessi järgi. Kuigi iga viskisordi maitse on erinev, kirjeldatakse viskimaitset sageli sooja, piprase, magusa, karamellise ja röstituna.

     

    Kõige tuntumad viskitüübid on:

    • Šoti viski Šotimaalt
    • Bourbon USA-st
    • Iiri viski Iirimaalt
    • Kanada viski Kanadast
    • Jaapani viski Jaapanist
    • Rukkiviski (eriti piprane)
    • Segatud viski (erinevate viskide segu)

     

    Kuidas viskipipar maitseb?

    Viskipipra valmistamine annab muidu tuhmile ja tavalise maitsega mustale piprale uue tunde.

    Pärast mõnepäevast leotamist suurepärases viskis kaotab must Malabar pipar osa oma tugevusest. Siis aga tekib täiesti värske ja omanäoline maitse. Pärast viskist leotamist imab pipar endasse 2% alkoholist ja omandab uued aroomid.

    Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.

     

    Kuidas kasutada viskipipart?

    Soovitame viskipipart kogenumatele kokkadele ja gurmaanidele, kuna selle erilise maitse tõttu võib roogadega sobitamine olla pisut keeruline. Kes aga julgeb viskipipraga katsetada, on seda enam kui teretulnud (selle postituse lõppu lisasime ka maitsva steigi retsepti). See pipar täiustab liha, kala ja kana maitset pipra, vürtside ja viski seguga.

    Kasuta viskipipart, et muuta suurepärane ribi kodus restoranikvaliteediga roaks! Samuti soovitame kombineerida viskipipra värsket maitset carpaccio ja maitsva hirvelihapraega.

    Jahvata või uhmerda viskipipar vahetult enne, kui söök on maitsestamiseks valmis. Nii võid olla kindel, et maitse ja aroom on võimalikult värsked ja elulised.

     

    Mõnus retsept, mida meie viskipipraga proovida:

    Grillitud steik viskipipraga

    See on üks nendest retseptidest, mida kindlasti meie viskipipraga proovida. Tee oma kodust gurmeeköök ja üllata oma lähedasi, tuues söögilauale uusi põnevaid maitseid.

     

    Vaja läheb:

    • 120ml kuiva punast veini
    • Kuus küüslauguküünt, hakitud
    • ½ tl punase tšillipipra helbeid
    • Üks supilusikatäis Worcestershire’i kastet
    • ½ tl Inka Sun Salti 
    • Üks teelusikatäis viskipipart
    • 45ml viskit
    • 2 kuni 4 steigi riba, umbes 2-3cm paksused

     

    Tee nõnda:

    • Sega väikeses kastrulis vein viski, küüslaugu, tšillihelveste, Worcestershire’i, Inka Sun salti ja viskipipraga.
    • Pintselda segu steigi mõlemale poolele kergelt ja aseta kõrvale.
    • Pane pann keskmise tugevusega pliidile.
    • Keeda 10 minutit suletud kaanega, aeg-ajalt segades, kuni vedelik on vähenenud umbes 1/3 tassile.
    • Hoida kaste soojas, hoides kuumust madalal.
    • Grilli kuumenemise ajal tuleks grilli kergelt õlitada.
    • Aseta steigid grillile; küpseta kaanega, kuni liha hakkab kergele survele vastu.
    • Tavaliselt kulub selleks umbes 5 minutit ühe külje kohta.
    • Vala steigile soe viskikaste.
    • Serveeri kohe ja naudi!

    VAATA KA NEID TOOTEID

    MELEGUETA
    MELEGUETA pipar nr 76
    Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts. Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga. Melegueta on musta pipraga võrreldes üsna mahe. Seeme sisaldab ainulaadsete aromaatsete ketoonide kombinatsiooni, mis annab ainulaadse pipra maitse.  Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel. Melegueta seemneid võib kasutada tervelt või purustatult ning kas toiduvalmistamise ajal või viimase maitseainena musta pipra asemel. See on vürts, mis sobib hästi teiste, eriti tüümiani, rosmariini ja salvei maitseainetega. Melegueta pipra purustamiseks on kõige parem kasutada uhmrit ja nuia, kuna seemned on kõvad. Päritolumaa Ghaana 60gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    ANDALIMAN_1
    ANDALIMAN pipar nr 94

    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. See on ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga ja hea igapäevaseks kasutuseks.

    Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart.

    Sellel pipral on omapärane, pisut torkiv maitse, mis omakorda paneb su maitsemeeled eriti hästi tööle. Just selle  omaduse tõttu kasutatakse Andalimani pipart toitudel, mille maitset soovitakse eriliselt rõhutada. See pipar sobib hästi lihasõpradele - toob välja ta kõige paremini just kana ja punase liha maitsed. Liha lihaks, me siin oma soolapoes otsustasime seda sama pipart aga katsetada hoopis tee tegemiseks! Panime natuke kuuma vee sisse ja sai eriti hea maitsega. Päritolumaa: Indoneesia 15gr purk

    7.99€ Lisa korvi
    long pepper
    LONG pipar nr 81
    Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades. Pikk pipar maitseb nagu must, roheline ja valge pipar, kuid on tulisem. Oma keerukuse tõttu sobivad pikad piprad hästi iseloomulike nüansirikaste maitsetega toitudega, nagu kevadised lemmikud nagu artišokk, spargel ja seened. Neid on kõige parem valmistada lihtsalt värskelt jahvatatud pika pipraga, mis on viimasena maitse säilitamiseks toidule lisatud. Kasuta seda veel tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks. Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse. Päritolumaa: Indoneesia 45gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    KampotWhite detail
    KAMPOT WHITE nr 101 gurmeepiprapakk
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused.
    Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele.
    Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes.
    See pipar on värske ja aromaatse hõnguga.
    Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel.
    Päritolumaa: Kamboodža
    Pakk: 70 gr
    14.90€ Lisa korvi
    UUS
    puidust1-400x400
    Puidust kinkekarp 9 gurmeesoola ja pipraga SOOLALEIVAKINGITUSEKS
    Soolapoest  leiad suurepärase kingituse sõbrale või kolleegile. Sobib nii soolaleivakingituseks, sünnipäevaks. Ilus ja taaskasutatav vineerist kinkekarp sisaldab täiuslikku komplekti soolade ja piparde valikuga tutvumiseks. Valikus on Alaea coarse - punane saviga sool, Crystal valged soolahelbed, Black Lava must dekoratiivsool, viikingite meetodil valmistatud suitsusoolahelbed Smoke flakes. Lisaks virsikukarva Crystal pink flakes - roosad soolahelbed ja Bamboo Jade  rohelist värvi teraline sool. Gurmeesooladele lisaks oleme karpi valinud kolm head pipart:  terava kubeebapipra, tellicherry ja tiigripipra. PS! Kui soovid mõnda soola või pipart asendada oma lemmikuga, siis märgi see tellimust tehes märkustesse.
    109.99€ Algne hind oli: 109.99€.99.00€Current price is: 99.00€. Lisa korvi
    cubeb
    CUBEB nr 83 gurmeepiprapakk
    Cubeb ehk kubeebapipar. Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu. Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga. Päritolumaa: Indoneesia 70 gr
    12.90€ Lisa korvi
    Schinusmarjad
    SCHINUS BERRIES pipar nr 82
    Schinusmarja pipar. See pipar pärineb niisketelt ja soojadelt aladelt Brasiilias. Schinuse marjad kasvavad põõsastel ja ka puudel, mis võivad kasvada kuni 12ne meetrini. Marjade maitse on magus ning veidi vürtsikas. Schinuse marjade pipar sobib imeliselt kastmetele, kanalihale, loomalihale ja ka magustoidule peale raputatuna. Oma ilusa välimuse tõttu, kohtab Schinusmarju paljudes roogades. Soovitame kindlasti veskisse lisada ka midagi veel nendele marjadele lisaks, kuna tihtipeale kipuvad need marjad veskit ummistama.   Päritolumaa: Brasiilia 30 gr
    7.99€ Lisa korvi
    Tellicherry pipar
    TELLICHERRY pipar nr 84
    Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng. Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana. Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada. Päritolumaa: India 50 gr
    7.99€ Lisa korvi
    89_voatsiperifery_saltsup
    VOATSIPERIFERY nr 89 gurmeepiprapakk
    Voatsiperifery pipar. Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril. Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks. Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks. Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.   Päritolumaa: Madagaskar 60 gr  
    16.90€ Lisa korvi
    IMG_6930
    ANDALIMAN nr 94 gurmeepiprapakk
    Sellel üllataval ja haruldasel Indoneesia pipral on imeline tsitruseline maitse ja lõhn. Ideaalne kala, mereandide ja linnulihaga. Andaliman on Sichuani pipra kauge sugulane ja seda pipart kasutatakse Sumatras samamoodi nagu läänes musta pipart. Ideaalne igapäevaseks kasutuseks.   Päritolumaa: Indoneesia 20 gr
    9.90€ Lisa korvi
    Kampot white 101
    KAMPOT WHITE pipar nr 101
    Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused. Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele. Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes. See pipar on värske ja aromaatse hõnguga. Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel. Päritolumaa Kambodža  60gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    kubeebapipar
    Kubeebapipar CUBEB pipar nr 83
    Cubeb ehk kubeebapipar. Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu. Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest. Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga. Päritolumaa: Indoneesia 35gr purk
    7.99€ Lisa korvi
    tiger_pepper
    TIGER nr 91 gurmeepiprapakk
    See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias. Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse. Päritolumaa: India 80 gr
    9.90€ Lisa korvi
    IMG_6927
    SMOKED BANASURA 96 gurmeepiprapakk
    Kogenud suitsutamismeistrid on Banasura piprast teinud tõelise maitseelamuse. Suitsutatud Banasura pipar on parim punase liha ja burgeritega. Parima aroomi ja  maitseelamuse jaoks jahvatage pipar vahetult enne söömist ja kui toitu praete või keedate siis lisage vahetult enne valmimist.   Päritolumaa: India 70 gr
    12.90€ Lisa korvi
    97_redlongpepper
    RED LONG pipar nr 97
    Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral. Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna. Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks. Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.   Päritolumaa: Kamboodža 40 gr
    7.99€ Lisa korvi

    Search engine

    Use this form to find things you need on this site