“MELEGUETA nr 76 gurmeepiprapakk” lisati sinu ostukorvi. Vaata ostukorvi
Verbena pipar nr 104
7.99€
Üks põnev pipar Kagu-Aasiast õhkab lõhnavat ja värsket sidrunilõhna.
Maitselt teravapoolne, kuid järelmaitse mõru ja tsitruseline.
Suurepärane pipar mereandide, liha ja aasia roogade jaoks.
Päritolumaa: Vietnam
35 gr purk
Kategooria: Piprad
Kirjeldus
Üks põnev pipar Kagu-Aasiast õhkab lõhnavat ja värsket sidrunilõhna.
Maitselt teravapoolne, kuid järelmaitse mõru ja tsitruseline.
Suurepärane pipar mereandide, liha ja aasia roogade jaoks.
Päritolumaa: Vietnam
35 gr purk
VAATA KA NEID TOOTEID
Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid.
Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele.
Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde.
Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna.
Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Lisa korvi
Pikk pipar
Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades.
Kasuta seda: tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks.
Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse.
Päritolumaa: Indoneesia
70 gr
9.90€
Lisa korvi
Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused.
Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele.
Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes.
See pipar on värske ja aromaatse hõnguga.
Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel.
Päritolumaa Kambodža
60gr purk
7.99€
Lisa korvi
Timuti ja sidruni pipar
Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta.
Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju.
Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil ka valuvaigistav efekt.
Sobib väga hästi:
-kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche
-mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid
-lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun
-juustuga: värske ja noor kitsejuust
-magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad
30 gr
7.99€
Lisa korvi
Viskipipar
Seda mixi piprast, vürtsidest ja viski maitseainest on parim kasutada just liha, lõhe ja kanaga.
See pipar teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual!
Päritolumaa: India/Saksamaa
70 gr
16.90€
Lisa korvi
Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts.
Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga. Melegueta on musta pipraga võrreldes üsna mahe. Seeme sisaldab ainulaadsete aromaatsete ketoonide kombinatsiooni, mis annab ainulaadse pipra maitse.
Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel.
Melegueta seemneid võib kasutada tervelt või purustatult ning kas toiduvalmistamise ajal või viimase maitseainena musta pipra asemel. See on vürts, mis sobib hästi teiste, eriti tüümiani, rosmariini ja salvei maitseainetega.
Melegueta pipra purustamiseks on kõige parem kasutada uhmrit ja nuia, kuna seemned on kõvad.
Päritolumaa Ghaana
60gr purk
7.99€
Lisa korvi
Värviline piprasegu Schinus marjadega.
Meie värviline piprasegu on aromaatne ja keskmiselt vürtsikas ning õrna puuviljase maitsega. Kõige paremini sobib see liharoogade, salatite, pastade ja kastmetega.
Sisaldab: musta, valget, rohelist ja roosat pipart.
Läbipaistvas veskis näeb see välja imekaunis ja sobib väga hästi ka lauda kaunistama.
Päritolumaa: India /Brasiilia/ Sri Lanka
70 gr
9.90€
Lisa korvi
Cubeb ehk kubeebapipar.
Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu.
Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest.
Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga.
Päritolumaa: Indoneesia
35gr purk
7.99€
Lisa korvi
Kogenud suitsutamismeistrid on Banasura piprast teinud tõelise maitseelamuse.
Suitsutatud Banasura pipar on parim punase liha ja burgeritega.
Parima aroomi ja maitseelamuse jaoks jahvatage pipar vahetult enne söömist ja kui toitu praete või keedate siis lisage vahetult enne valmimist.
Päritolumaa: India
70 gr
12.90€
Lisa korvi
Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral.
Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna.
Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks.
Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.
Päritolumaa: Kamboodža
70 gr
14.90€
Lisa korvi
Jamaica vürtsipipar
Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed.
Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente.
Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma.
Päritolumaa: Guatemala
60 gr
9.90€
Lisa korvi
Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral.
Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna.
Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks.
Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.
Päritolumaa: Kamboodža
40 gr
7.99€
Lisa korvi
Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng.
Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana.
Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Lisa korvi
Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng.
Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana.
Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada.
Päritolumaa: India
50 gr
7.99€
Lisa korvi
Voatsiperifery pipar.
Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril.
Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks.
Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks.
Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.
Päritolumaa: Madagaskar
60 gr
16.90€
Lisa korvi