SWEET SALT coarse nr 56
7.99€
Sweet Salt on kaevandatud Põhja-Ameerika mägede sügavustest. Magus sool on mineraaliderikas ja sisaldab looduslikult joodi.
Ameerika kokkade lemmik ja leiab köögis väga laialdast kasutust, kuna toob esile mitmeid maitseid, ise sealjuures domineerimata.
Väga maitsev võileibade, suppide, kastmete, liha ning kalaga. Sweet Salt on suurepärane üldine lauasool, aga ka hea sool maitsestamiseks.
Koostis: 100% kivisool, lisaaineteta
Päritolumaa: USA
100gr purk
Kirjeldus
Mis on magus sool? Kas see on tõesti magus ja nagu suhkur?
Magus sool on Põhja-Ameerikas toodetud kivisool, mis on suurepärane lauasool igapäevaselt köögis kasutamiseks. Magus sool on rikas mineraalide, eriti raua poolest ja sisaldab looduslikku joodi. See on tõesti üks puhtamaid sooli saadaval ning just selle tõttu sobib see ka taimetoitlastele ja veganitele. Magusal soolal oma kõrge mineraalide sisalduse tõttu armas roosakas värvus.
Magus sool on rafineerimata ja töötlemata ning selles ei ole lisaaineid. Seega on meie Sweet Salt täiesti looduslik ja ideaalne igapäevaseks kasutamiseks kodustes roogades.
Sweet Salt’i märkimisväärne magneesiumisisaldus toob kasu lihastele ja soodustab lihaste taastumist pärast raskemat treeningut. Lisaks lihaste taastumisele on magneesium oluline ka närvide funktsioneerimiseks ja energia tootmiseks.
Jood on ka inimkeha jaoks oluline mineraal, kuid keha seda ei saa ise toota ja seetõttu tuleb see kätte saada toidust. Joodi ülitähtis roll inimkehas on kilpnäärme funktsiooni ja kognitiivse jõudluse tagamine. Tänu oma eelistele ajutegevusele võimaldab see meil ka paremini magada.
Lisaks on Sweet saltis kõrge rauasisaldus, mis on tervise jaoks ülioluline. Raud on oluline punaste vereliblede tootmisel, mis omakorda kannavad hapnikku kehas laiali.
Magusat soola on suurepärane kasutada värsketel köögiviljadega, võileibades ja pastaroogades, kuna see lisab toidule värskust, mahlasust ja järelmaitses pisut magusust.
Kust tuleb magus sool?
Magusat soola kaevandatakse Põhja-Ameerika mägede sügavustest. Meie Sweet Salti kaevandatakse hoolikalt Utahi keskosa mägede maa-alusest maardlast, kust tuleb ka soola mineraalide rikkus. Ammu ammu katsid soolakihte vulkaanilised kivimid ja seetõttu on magusal soolal ka vahva värvus ja mõnus lõhn.
Utahis asuv soolakaevandus on üks Põhja-Ameerika suurimaid soolaallikaid.
Vahva retsept, mida Sweet Saltiga proovida: Maasikagazpacho
Väga maitsev ja värskendav retsept, mis sobib ideaalselt aiapidudeks ja grilliõhtuks. Midagi täiesti erinevat igapäevastest roogadest, niiet tasub proovida.
Vaja läheb (sellest kogusest jätkub ca neljale inimesele):
- 350 grammi maasikaid
- 500 grammi küpseid tomateid
- 1 väike roheline paprika
- Natuke sibulat (maitse järgi)
- Vees leotatud saiatükk
- Sweet Salt (maitse järgi)
- Pisut äädikat
- 20 ml oliiviõli
Valmistamine:
1. Enne maasikate ja paprika pesemist lõigake paprika pooleks, et sees olevad seemned välja võtta.
2. Koori tomatid, lõika pooleks, eemalda seemned ja lõika väikesteks tükkideks. Lõika tomatitelt ära ka varreosa.
3. Seejärel blenderda maasikad, tomatid, sibul, leotatud sai, sool ja äädikas ning sega ühtlaseks massiks. Võid lisada veidi vett, kui tundub, et gazpacho jäi liiga tihke.
4. Nüüd lisa õli ja sega veel kord läbi. Kui vaja, lisa juurde veel soola ja äädikat.
5. Vala gazpacho segu pokaalidesse ja aseta vähemalt tunniks külmkappi jahtuma.
Asjad mida meeles pidada!
Esiteks, lisa õli alles kõige lõpus, sest kui see juba alguses koos teiste asjadega kokku blenderdada, kipub blender õli tihtipeale soojaks ajama ja see annab kogu gazpachole ebameeldiva kibeda maitse. Niiet lisa õli lõpus!
Teiseks, on maasikad üsna happelised juba niisama ja seetõttu ole äädika lisamisega ettevaatlik. Vastasel juhul muutub gazpacho väga hapukaks ja nõnda ei maitse see enam hästi.
Head isu! 🙂
Arvustused
Tooteülevaateid veel ei ole.