Angel’s hair Gourmet tšilli nr 151
7.99€
Eriti peenikesed punase tšilli niidid, millel on sügav ja puuviljane päikesekuivatatud tšillimaitse.
Vürtsikas ja värvikas garneering suppidele, salatitele ja munatoitudele.
Angel’s Hair tšilliniidid on kasutamiseks valmis otse purgist ja on tõeliselt imelised, muutes roa samaaegselt maitsvaks ja ka välimuselt uhkeks. Kerge röstimine pannil annab aga maitsele enam sügavust.
Angel’s Hair tšilli on orgaaniliselt kasvatatud, sellele ei ole lisatud maitsetugevdajaid ning see on rikas vitamiinide ja mineraalainete poolest.
Päritolumaa: Hiina
5gr purk
Kirjeldus
Mis on Angel’s Hair Chili, kust see pärineb ja kuidas seda valmistatakse?
See ainulaadne ja orgaaniline gurmeetšilli, mida nimetatakse Angel’s Hair Chiliks (tuntud ka kui lihtsalt punased tšilliniidid või Korea punane pipar), on pärit Hiina Tsientini piirkonnast ning seda toodetakse tervete pikkade tšillide peeneks hakkimise ja kuivatamise teel. Need tšilliniidid on valmistatud Yidu Chile’ist, kuivatatud punasest piprast, mis kannab Hiina provintsi nime, kust see ka arvatavasti pärineb.
Angel Hair tšilli on suurepärane lisa iga gurmeekoka sahvrisse. Lisaks kaunile välimusele on sellel ka suurepärane puuviljamaitse, mõnusa maheda teravusega. Need omadused muudavad selle tšilli uskumatult mitmekülgseks ja hinnatud üle kogu maailma.
Tšilliniidid on saanud oma nime “Angel’s Hair” nende habrastest ja imepeenikestest niitidest. Niidid on umbes poole millimeetri laiused ja umbes viis-kuus sentimeetrit pikad, mis teeb neist ideaalsed värvilised kaunistused roogadele, eriti suppidele, salatitele ja munaroogadele.
Tšilli tugevus on Scoville’i skaalal 5/10 (tugev), st tugevam kui Espelette Chili, kuid mitte nii tuline kui Ring of Fire chilli.
Angel’s Hair tšilli on orgaaniliselt kasvatatud, sellele ei ole lisatud maitsetugevdajaid ning see on rikas vitamiinide ja mineraalainete poolest. Tšilli, mis sisaldab rohkesti vitamiine ja mineraalaineid, võib tõsta immuunsust, kiirendada ainevahetust ja soodustada ka kaalulangust.
Kuidas Angel’s Hair maitseb ja kuidas seda köögis kasutatakse?
Lisaks kaunile välimusele on Angel’s Hair tšillil fantastiline sügav ja puuviljane päikesekuivatatud maitse. Tšilliniidid meenutavad silmale pikemaid safranilõngasid ja neid saab ka sarnaselt kasutada.
Meie soovitame proovida Angel’s Hair tšillit aga kolmel erineval viisil.
- Esimene viis on tšilliniite röstida pannil õrnalt minut aega. Seda tehes peab olema ettevaatlik, kuna niidid põlevad väga kiiresti ja kaotavad seejärel oma värvi ja maitse. Pannil röstimine tugevdab niitide iseloomulikku maitset ja peale röstimist saab neid roogadele lihtsalt lisada. Näiteks proovige lisada niidid omatehtud kimchile (retsepti leiate allapoole kerides)!
- Teine viis on tšilli niite kuumas vees rehüdreerida. Siis lähevad niidid ilusti puhvi. Nii sobivad need väga hästi puljongidesse, suppidesse, äädikasse ja paellasse või risotosse.
- Kolmandaks saab Angel’s Hair tšillit kasutada otse purgist. Sel juhul annavad niidid silmapaistva välimuse kõigile erinevatele roogadele (hiinlased ise sobitavad tšilliniite peamiselt munaroogadega!).
Samuti soovitame kasutada tšilli niite, et muuta lihtne sinikarpide roog peeneks gurmeerestorani söögiks, nii välimuse kui ka maitse poolest!
Kasutage tšilliniitidega toiduvalmistamisel kindaid või olge eriti ettevaatlik, et pärast niitide puudutamist vältida silmade ja näo hõõrumist, kuna neis sisalduv alkaloid võib põletada.
Tore retsept, mida meie Angel’s Hair Chiliga proovida:
Omatehtud kimchi
See on lihtne omatehtud kimchi retsept meie Angel’s Hair Chili lõngade proovimiseks. Niidid lisavad sellele pisut vürtsi ning kauni ja silmapaistva välimuse. Selle retsepti valmimine võtab veidi aega, kuna kapsa käärimiseks on vaja lasta sellel seista, kuid see maitse on väärt ootamist!
Vaja läheb:
- 1 keskmise peaga napa kapsas
- 35 grammi meie Havsno meresoola
- Vesi, eelistatavalt destilleeritud või filtreeritud
- 1 supilusikatäis riivitud küüslauku (5 kuni 6 küünt)
- 1 tl riivitud kooritud värsket ingverit
- 1 tl granuleeritud suhkrut
- 2 supilusikatäit kalakastet või soolatud krevetipastat või 3 supilusikatäit vett
- 3–5 supilusikatäit meie Angel’s Hair tšillit
- 225 grammi Korea redist, kooritud ja lõigatud tükkideks
- 4 keskmist sibulat, 2,5 sentimeetristeks tükkideks lõigatud
Tee nõnda:
- Esmalt poolita kapsas, lõigates selle pikuti läbi varre. Eemaldage iga osa südamik. Iga veerand tuleks lõigata risti 5cm laiusteks ribadeks.
- Teiseks soola kapsas. Suures kausis sega kapsas Havsno meresoolaga. Kuniks kapsas hakkab veidi pehmenema, hõõru sellesse kätega soola. Kapsas peaks olema veega kaetud. Kapsa peale tuleks panna taldrik ja taldriku peale raskuseks näiteks mõni moosipurk. Lase kapsal seista üks kuni kaks tundi.
- Peale seismist loputa kapsast kolm korda jaheda veega. Jäta 15–20 minutiks nõrguma. Samal ajal võid asuda tegema maitseainetest kimchi-pastat.
- Mõnusa ja pehme pasta saamiseks segage vesi, kalakaste, krevetipasta, ingver, küüslauk ja suhkur. Kui kapsas on piisavalt seisnud, segage sisse Angel’s Hair Chili tšilliniidid, kasuta kolme lusikatäit maheda ja kuni viit lusikatäit vürtsika maitse jaoks.
- Pigista kapsast õrnalt, et eemaldada jääkvesi, seejärel sega see vürtsipastaga. Lisa ka šalottsibul ja redis.
- Sega-sega-sega! Segamisel soovitame kasutada kindaid, et vältida plekke ja tšilli torkeid.
- Nüüd vala kimchi purki. Purki valades suru kapsast alla, nõnda et vedelik tõuseks ja kataks kõig köögiviljad. Siis pane aga purk kinni.
- Aseta purgi alla taldrik või kauss, sest tihti peale võib see lekkima hakata.
- Lase purgil seista jahedas toatemperatuuril päiksevarjulises kohas 1 kuni 5 päeva.
- Võid kimchit iga päev maitsa, nõnda saad teada, millal sinu maitse järgi kapsas piisavalt käärinud on!
Säilita valmis kimchit külmkapis.