VAJA LÄHEB:
700g lõhefileed
punt tilli
3 sl Flor De Sal soola
1 sl suhkrut
sorts konjakit või brändit
VALMISTAMINE:
Eemalda lõhefileest pintsettidega luud. Pane lõhefilee sobiva suurusega säilitusnõusse (väga hästi sobib selleks klaasist külmikukarp), nahapool all. Puista hakitud till ühtlaselt lõhefileele. Määri lõhefilee suhkru-soolaseguga ja piserda sellele veidi konjakit või brändit. Sulge säiltuskarp, selle puudumisel mähi lõhefilee toidukilesse. Hoia enne tarvitamist vähemalt 24 tundi külmikus.
Seejärel eemalda lõhefileelt till ja soolakübemed, vajadusel loputa fileed põgusalt külma vee all ja kuivata paberrätiga. Lõika õhukesteks viiludeks ja serveeri näiteks röstsaial.
VAJA LÄHEB
½ liitrit vett
125 g Kreeka pähkleid või pekanipähkleid
1/8 tl kaneeli
1/8 tl cayenne pipart
1/8 tl musta pipart
30g tuhksuhkrut
¼ tl Crystal Pink Fine soola
VALMISTAMINE
Kuumuta ahi 180 kraadini. Pane ahjuplaadile valmis küpsetuspaber. Kuumuta väikeses keedunõus umbes ½ liitrit vett keemiseni.
Lisa pähklid ja keeda neid 3 minutit. Sega omavahel kaneel, must pipar, cayenne pipar ja tuhksuhkur. Kurna kuumad pähklid sõelal ja sega need maitseaineseguga, kuni suhkur on sulanunud. Laota maitsestatud pähklid ühtlaselt küpsetusplaadile ja küpseta neid 15-20 minutit, sega vahepeal. Lisa ahjust tulnud tulistele pähklitele sool.
VAJA LÄHEB:
4 viilu röstsaia
1 sl extra virgin oliivõli
1 küps lihatomat
¼ tl Inka Sunsalt soola
paar lehte basiilikut
VALMISTAMINE
Rösti saiaviilud, piserda need kergelt kvaliteetse oliivõliga. Viiluta tomat, laota küpse tomati viilud saiale, puista neile Inka Sunsalt soola ja garneeri basiilikuga.
Leidsid huvitava toidu? Telli kohe sobiv sool!
VAJA LÄHEB:
500 g aedube
2 sl võid
½ tl Cyprus White soolahelbeid
VALMISTAMINE
Keeda aedube väheses vees paar minutit. Sulata teises anumas või ja sega keedetud ja kurnatud oad sulatatud võiga. Lisa soolahelbed ja serveeri need lisandina aurutatud kala või kanafilee kõrvale.
VAJA LÄHEB:
4 kanafileed
1 dl oliivõli
3 küüslauguküünt
1 dl valget veini
2 sidruni riivitud koor
2 sl sidrunimahla
1,5 tl kuivatatud punet
1tl värsket hakitud tüümiani
1-2 tl Alae Fine soola
VALMISTAMINE
Pane ahi 200 kraadi peale sooja. Kuumuta oliivõli pannil, lisa hakitud küüslauk ja pruunista seda ettevaatlikult umbes 1 minut. Võta pann tulelt, lisa küüslaugule valge vein, riivitud sidrunikoor, sidrunimahl, pune ja hakitud tüümian ning vala saadud segu ahjuvormi. Maitsesta kanafileed Alae Fine soolaga ja lisa need ahjuvormi. Vajadusel määri fileesid õrnalt oliivõliga.
Küpseta ahjus 30-40 minutit või kuni kanafilee on kuldkollane. Lase kanafileel enne serveerimist vähemalt 10 minutit fooliumiga kaetult järelküpseda.
VAJA LÄHEB:
Umbes 1 kg lõhefileed
60 ml rapsiõli
1 tl küüslaugupulbrit
¼ tl sidrunpipart
70 ml sojakastet
70 g pruuni suhkrut
80 ml vett
1 tl suitsusoola helbeid
VALMISTAMINE
Maitsesta lõhefileed sidrunpipra, küüslaugupulbri ja soolaga. Sega väikses kausis kokku sojakaste, suhkur, vesi ja rapsiõli, kuni suhkur on lahustunud. Marineeri lõhefileesid saadud segus külmikus vähemalt 2 tundi. Grilli marineeritud lõhefileesid 6-8 minutit kummaltki poolt. Vajadusel maitsesta suitsusoola helvestega.