märts 7, 2021 // Soolajutud -milline sool ja pipar valida?
Soolaplaadi valmistamine – kuidas see käib?
Kuidas käib soolaplaadi valmistamine ja miks SaltsUp soolapoes soolaplaat au sees on ?
Kas tead, et soolaplaadi valmistamine on palju raskem töö kui esmapilgul arvata võiks. Kuidas soolaplaat siledaks ja ilusaks saab? Selle, et ilmselgelt ta maapõuest sellisena välja ei tule, mõtleb igaüks välja. Aga siin soolaplaatide töökojas Pakistanis näete kuidas soolaplaate tehakse. See ei ole kaugeltki kerge töö ja tehakse käsitsi. Iga plaat eraldi ja hoole ja vaevaga.
Muhammad teeb meile oma meestega SaltsUpi soolapoe jaoks soolaplaate. Olen temaga läbi videokõne tehases käinud ja näinud kui raske see töö on, tõesti iga plaat tehaksegi eraldi ja käsitsi. Palusin, et ole hea tee mulle mõni video, et ma saaks teistele ka näidata kuidas te neid seal teete. No on väga raske töö ja mida suuremaid plaate teha, seda vähem neid teha päevas jõuab. Aga see töö aitab meestel peredele leiva lauale tuua ja seetõttu on minul iga müüdud soolaplaadi üle hea meel, sest siis saame Muhammadile jälle uue tellimuse saata.
Kuidas soolaplaati, soolablokki, soolakivi kasutada?
Kasutamiseks on mitmeid eriviise. Soolaplaati võid kuumutada ahjus, soojendada grillil või gaasiplaadil. Või hoopiski panna sügavkülma, et serveerimiseks oleks soolaplaat jäiselt külm. Üks mida jälgida tuleb ja mida soolaplaat ei armasta on järsk temperatuurikõikumine. See võib ta katki teha. Näiteks – ära pane kuuma soolaplaati külma vee alla.
Kui soolaplaat on kuum siis hoiab ta kuumust päris tükk aega. Ja siis algabki soolaplaadil küpsetamine. Tuunikala, pardifilee, veiseliha, kammkarbid, krevetid või hoopiski muna – kõike saad soolaplaadil küpsetada. Kas võib juhtuda, et soolad küpsetamisel üle – ära muretse, seda ei juhtu. Vastupidi, küpsetatav viil või lõik saab parajalt soolane. Mis on huvitav, et kõik soolaplaadi fännid armastavad soolakivil küpsetada kammkarpi. Miks see nii on? Sellepärast, et kui tavapärasel pannil kammkarpi teha siis natukenegi tähelepanematu olles võib tulemuse tuksi keerata. Soolaplaadi kuumus on pehmem ja mahedam, mis võimaldab kammkarbi küpsetamise teha mõne hetke pikemaks, muudab kammkarbi mahedamaks ja tulemus ei ole kummine.
Vaata meie soolaplaate SIIT!
Vaata soola ja pipra sokke SIIT!
About Author
Kommentaarid on suletud