“KAMPOT WHITE pipar nr 101” has been added to your cart. View cart
RED LONG nr 97 gurmeepiprapakk
14.90€
Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral.
Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna.
Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks.
Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.
Päritolumaa: Kamboodža
70 gr
Category: Piprad
Description
Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral.
Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna.
Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks.
Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.
Päritolumaa: Kamboodža
70 gr
VAATA KA NEID TOOTEID
Timuti ja sidruni pipar
Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta.
Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju.
Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil ka valuvaigistav efekt.
Sobib väga hästi:
-kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche
-mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid
-lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun
-juustuga: värske ja noor kitsejuust
-magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad
50 gr
9.90€
Add to cart
Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades.
Pikk pipar maitseb nagu must, roheline ja valge pipar, kuid on tulisem.
Oma keerukuse tõttu sobivad pikad piprad hästi iseloomulike nüansirikaste maitsetega toitudega, nagu kevadised lemmikud nagu artišokk, spargel ja seened. Neid on kõige parem valmistada lihtsalt värskelt jahvatatud pika pipraga, mis on viimasena maitse säilitamiseks toidule lisatud. Kasuta seda veel tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks.
Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse.
Päritolumaa: Indoneesia
45gr purk
7.99€
Add to cart
Jamaica vürtsipipar
Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed.
Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente.
Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma.
Päritolumaa: Guatemala
60 gr
9.90€
Add to cart
Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts.
Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga.
Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel.
Päritolumaa: Ghaana
100 gr
12.90€
Add to cart
Melegueta pipar ehk paradiisi terad on Lääne-Aafrika rannikualade põliselanike haruldane vürts.
Melegueta pipar on terava maitsega, kardemoni ja kampri aroomiga. Melegueta on musta pipraga võrreldes üsna mahe. Seeme sisaldab ainulaadsete aromaatsete ketoonide kombinatsiooni, mis annab ainulaadse pipra maitse.
Paradiisiterad sobivad eriti tuunikala valmistamisel. See on suurepärane lihatoitudega ja hautistega. Samuti sobilik gini jt alkoholi kokteilide maitsestamisel.
Melegueta seemneid võib kasutada tervelt või purustatult ning kas toiduvalmistamise ajal või viimase maitseainena musta pipra asemel. See on vürts, mis sobib hästi teiste, eriti tüümiani, rosmariini ja salvei maitseainetega.
Melegueta pipra purustamiseks on kõige parem kasutada uhmrit ja nuia, kuna seemned on kõvad.
Päritolumaa Ghaana
60gr purk
7.99€
Add to cart
See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias.
Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Add to cart
Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng.
Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana.
Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada.
Päritolumaa: India
50 gr
7.99€
Add to cart
Jamaica vürtsipipar
Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed.
Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente.
Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma.
Päritolumaa: Guatemala
30 gr
7.99€
Add to cart
Timuti ja sidruni pipar
Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta.
Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju.
Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil ka valuvaigistav efekt.
Sobib väga hästi:
-kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche
-mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid
-lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun
-juustuga: värske ja noor kitsejuust
-magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad
30 gr
7.99€
Add to cart
Schinusmarja pipar.
See pipar pärineb niisketelt ja soojadelt aladelt Brasiilias. Schinuse marjad kasvavad põõsastel ja ka puudel, mis võivad kasvada kuni 12ne meetrini. Marjade maitse on magus ning veidi vürtsikas.
Schinuse marjade pipar sobib imeliselt kastmetele, kanalihale, loomalihale ja ka magustoidule peale raputatuna.
Oma ilusa välimuse tõttu, kohtab Schinusmarju paljudes roogades.
Soovitame kindlasti veskisse lisada ka midagi veel nendele marjadele lisaks, kuna tihtipeale kipuvad need marjad veskit ummistama.
Päritolumaa: Brasiilia
30 gr
7.99€
Add to cart
Voatsiperifery pipar.
Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril.
Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks.
Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks.
Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.
Päritolumaa: Madagaskar
50 gr
9.99€
Add to cart
Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng.
Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana.
Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Add to cart
Viskipipar
Seda mixi piprast, vürtsidest ja viski maitseainest on parim kasutada just liha, lõhe ja kanaga.
See pipar teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual!
Päritolumaa: India/Saksamaa
70 gr
16.90€
Add to cart
Banasura Highland pipar on Malabari ranniku hinnatumaid pipraid.
Seda kasvatatakse Wayanadi orus Lääne-Indias. Banasura pipar on aromaatne ja tuline tänu erakordsele pipra suurusele.
Banasura pipar sobib suurepäraselt punase liha, grillitud liha ja burgerite juurde.
Parima tulemuse saavutamiseks pane pipart toidule viimasena - värskelt jahvatatuna.
Kui hoiad Banasura pipart jahedas ja pimedas, säilitab see oma aroomi 2 aastat. Kui pipar on jahvatatud siis säilib aroom ligikaudu 3 kuud.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Add to cart
Viskipipar
Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse ja teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual!
Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.
See viskipipar on ideaalne kingitus kokkadele, kes armastavad katsetada erinevate uute maitsetega.
Päritolumaa India/Saksamaa
45gr purk
7.99€
Add to cart