ATLAS SPRING coarse nr 46
7.99€
Atlas Spring teraline gurmeesool.
Naturaalne gurmeesool mis pärit Lääne-Marokost, kus Sahara kõrb kohtub Atlase mägedega.
Sool mis sobib suurepäraselt igapäeva toidulauale on mineraaliderikas ja maheda maitsega.
Sellel soolal on ilus roosakas värvus ja imeline krõmps, mistõttu on see ideaalne nii roogade sees kasutamiseks kui ka viimistlussoolaks.
Meie soovitame seda mahedat soola kasutada värsketes salatites, suppides ja kastmetes. See tugevdab maitseid ja annab teie roale peene viimistluse ilma domineerimata.
Päritolumaa: Maroko
90gr purk
100% naturaalne sool, lisanditeta
Description
Mis on Atlas Spring sool ja kust see pärineb?
Atlas Spring on looduslik teraline gurmeesool, mis pärineb Lääne-Maroko piirkonnast, kus Sahara kõrb kohtub Atlase mäeahelikuga. Sajandeid tagasi kaevati mäe kaljuseina sisse vana kaev, kust soolane vesi üles tõmmatakse ja seejärel soolapannidele valatakse, et vesi kuuma päikese käes aurustuda saaks.
Kuna kaev asub väga ekstreemses ja kõrvalises kohas, on see ainulaadne sool kõrgelt hinnatud ja piiratud kättesaadavusega. Atlas Spring soola on nimetatud ka kreeka jumala Atlase pisarateks.
Lugu soola tekkimisest kõlab järgmiselt: Kreeka jumal Atlas, kes kandis maailma oma õlul, nägi inimeste kannatusi ja valu. Atlas hakkas nutma ja tema pisarad kogunesid Saharasse, kus nad kohtusid kuuma Päikesega. Päike muutis Atlase pisarad Sahara aareteks: kauniteks soolakristallideks. Milline suurepärane ajalugu sellel soolal on!
Kuidas Atlase Spring soola kasutatakse?
Atlas Spring sool on maheda maitsega mineraaliderikas sool, mis on fantastiline valik igapäevaseks maitseaineks sinu toidulaual. Oma mineraaliderikkuse tõttu on ta ka palju tervislikum asendus tavalisele lauasoolale.
Marokolased soovitavad kasutada Atlas Springi soola lamba- või kitsekebabil, tagiinidel ja karridel. Meie aga soovitame seda mahedat soola kasutada värsketes salatites, suppides ja kastmetes. See tugevdab maitseid ja annab teie roale peene viimistluse ilma domineerimata.
Selle krõmpsuvuse ja meeldiva maitse tõttu väldid ka toidu üle soolamist. Lisa Atlas Spring sool oma soolaveskisse ja köögis on sul ka armas roosakas ja esteetiline lauakaunistus!
Vahva retsept, mida meie Atlase Spring soolaga proovida:
Suvine maasika-tomati salat.
See on vahva ja imelihtne retsept, mida sel suvel proovida! Salat valmib kiiresti ja lihtsalt, kuid sellel on mõnusalt suussulav ja värskendav maitse. Samuti teevad selle värsked komponendid sellest ideaalse (gluteenivaba!) salati veganitele.
Esialgu võib tunduda veider kasutada maasikaid koos tomatitega, kuid tasub proovida! Selle ebatavalise kombo maitsed on nii erksad ja maitsvad, et meie teeme seda salatit ikka ja jälle! Lihtsalt nii maitsev.
Meie Atlas Springi sool annab sellele salatile viimase lihvi ja muudab salati erinevad maitsed eriti väljapaistvaks. Selle salati salanipp on kasutada magusaid ja küpseid maasikaid, nii sobivad need hästi kokku tomatite happesusega.
Ära unusta ka valida küpseid tomateid, sest toored võivad muuta salati maitse mõrkjaks.
Salatiks läheb vaja:
- 450 grammi kirss- või viinamarjatomateid, lõika need pooleks
- 450 grammi magusaid maasikaid, viiluta need neljaks
- Üks šalottsibul, tükeldatud
- Poole sidruni mahl
- Üks supilusikatäis oliiviõli
- Üks teelusikatäis meie Atlas Spring soola
- Pool teelusikatäit musta pipart (soovitame kasutada meie Kampoti musta pipart)
- Kaks supilusikatäit värsket hakitud peterselli
Tee nõnda:
- Keskmises kausis sega kokku kõik koostisosad. Tasakesi suure lusikaga sega tomatid ja maasikad, jälgi, et kiirustades neid ei purustaks.
- Nüüd võta salatist väike amps! Soovi korrals lisa veel soola ja pipart.
- Serveeri maitsvat salatit lisandina näiteks grill-liha juurde.
Bon Appetit! 🙂
Maasika-tomati suvesalatit saad säilitada külmkapis suletud karbis kuni kolm päeva!