WHISKEY pipar nr 80
7.99€
Viskipipar
Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse ja teeb tavalisest lihatükist restoraniväärilise roa sinu kodulaual!
Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.
See viskipipar on ideaalne kingitus kokkadele, kes armastavad katsetada erinevate uute maitsetega.
Päritolumaa India/Saksamaa
45gr purk
Description
Mis on viskipipar?
Viskipipar on fantastiline piprasort kvaliteetsete toitude valmistamiseks oma kodus! Viskipipar on unikaalne segu mustast Malabari piprast viskiga. See pipar toob kaasa ainulaadse ja uue maitseelamuse.
Viskipipar on valmistatud Saksamaal, kus pipraterad naudivad mõnusalt viskis leotamist. Protsessi käigus muudetakse must pipar imeliseks maitseelamuseks. Viski on suurepärane rukkidestillaat, mille juured on peamiselt anglosaksi piirkonnas. Meie viskipipar on oma originaalse ja silmapaistva maitse tõttu fantastiline täiendus iga gurmeekoka tööriistakasti.
Mis on viski?
Räägime natuke viskist endast; kuna see annab Malabari mustale piprale nii fantastilise maitse, oleks vaid aus ka antud jooki pisut tutvustada.
Viski on kääritatud teraviljast (sageli rukis, nisu, mais või oder) saadud merevaigukollase värvusega destilleeritud liköör. Enne villimist laagerdatakse enamik viskisid lehtpuuvaatides ja nende alkoholisisaldus on vähemalt 40 mahuprotsenti (ABV). Arvukalt erinevaid viskisorte eristatakse tavaliselt nende päritoluriigi, teravilja tüübi, segamismeetodi või vananemisprotsessi järgi. Kuigi iga viskisordi maitse on erinev, kirjeldatakse viskimaitset sageli sooja, piprase, magusa, karamellise ja röstituna.
Kõige tuntumad viskitüübid on:
- Šoti viski Šotimaalt
- Bourbon USA-st
- Iiri viski Iirimaalt
- Kanada viski Kanadast
- Jaapani viski Jaapanist
- Rukkiviski (eriti piprane)
- Segatud viski (erinevate viskide segu)
Kuidas viskipipar maitseb?
Viskipipra valmistamine annab muidu tuhmile ja tavalise maitsega mustale piprale uue tunde.
Pärast mõnepäevast leotamist suurepärases viskis kaotab must Malabar pipar osa oma tugevusest. Siis aga tekib täiesti värske ja omanäoline maitse. Pärast viskist leotamist imab pipar endasse 2% alkoholist ja omandab uued aroomid.
Viski tasakaalustab pipart, lisab omakorda veel ka mahedust ja magusust, mis teeb sellest piprast suurepärase lisandi lihale ja kalale. Õrn piprane tunne ning omapärane ja silmapaistev viski maitse muudavadki viskipipra nii ainulaadseks.
Kuidas kasutada viskipipart?
Soovitame viskipipart kogenumatele kokkadele ja gurmaanidele, kuna selle erilise maitse tõttu võib roogadega sobitamine olla pisut keeruline. Kes aga julgeb viskipipraga katsetada, on seda enam kui teretulnud (selle postituse lõppu lisasime ka maitsva steigi retsepti). See pipar täiustab liha, kala ja kana maitset pipra, vürtside ja viski seguga.
Kasuta viskipipart, et muuta suurepärane ribi kodus restoranikvaliteediga roaks! Samuti soovitame kombineerida viskipipra värsket maitset carpaccio ja maitsva hirvelihapraega.
Jahvata või uhmerda viskipipar vahetult enne, kui söök on maitsestamiseks valmis. Nii võid olla kindel, et maitse ja aroom on võimalikult värsked ja elulised.
Mõnus retsept, mida meie viskipipraga proovida:
Grillitud steik viskipipraga
See on üks nendest retseptidest, mida kindlasti meie viskipipraga proovida. Tee oma kodust gurmeeköök ja üllata oma lähedasi, tuues söögilauale uusi põnevaid maitseid.
Vaja läheb:
- 120ml kuiva punast veini
- Kuus küüslauguküünt, hakitud
- ½ tl punase tšillipipra helbeid
- Üks supilusikatäis Worcestershire’i kastet
- ½ tl Inka Sun Salti
- Üks teelusikatäis viskipipart
- 45ml viskit
- 2 kuni 4 steigi riba, umbes 2-3cm paksused
Tee nõnda:
- Sega väikeses kastrulis vein viski, küüslaugu, tšillihelveste, Worcestershire’i, Inka Sun salti ja viskipipraga.
- Pintselda segu steigi mõlemale poolele kergelt ja aseta kõrvale.
- Pane pann keskmise tugevusega pliidile.
- Keeda 10 minutit suletud kaanega, aeg-ajalt segades, kuni vedelik on vähenenud umbes 1/3 tassile.
- Hoida kaste soojas, hoides kuumust madalal.
- Grilli kuumenemise ajal tuleks grilli kergelt õlitada.
- Aseta steigid grillile; küpseta kaanega, kuni liha hakkab kergele survele vastu.
- Tavaliselt kulub selleks umbes 5 minutit ühe külje kohta.
- Vala steigile soe viskikaste.
- Serveeri kohe ja naudi!