SWEET SALT fine nr 26
7.99€
Sweet Salt on kaevandatud Põhja-Ameerika mägede sügavustest. Magus sool on mineraaliderikas ja sisaldab looduslikult joodi.
Ameerika kokkade lemmik-leiab köögis väga laialdast kasutust, kuna toob esile mitmeid maitseid, ise sealjuures domineerimata.
Väga maitsev võileibade, suppide, kastmete, liha ja kalaga. Sweet Salt on suurepärane üldine lauasool, aga ka hea sool maitsestamiseks.
Koostis: 100% kivisool, lisaaineteta
Päritolumaa: USA
100gr purk
Description
Mis on magus sool? Kas see on tõesti magus ja nagu suhkur?
Magus sool on Põhja-Ameerikas toodetud kivisool, mis on suurepärane lauasool igapäevaselt köögis kasutamiseks. Tänu oma rikkalikule mineraalainetele, nagu raud, jood ja magneesium, on see lisaks meeldivale maitsele kasulik ka su tervisele. See on tõesti üks puhtamaid sooli saadaval ning just selle tõttu sobib see ka taimetoitlastele ja veganitele. Magusal soolal oma kõrge mineraalide sisalduse tõttu armas roosakas värvus.
Jood on inimkeha jaoks oluline mineraal, kuid keha seda ei saa ise toota ja seetõttu tuleb see kätte saada toidust. Joodi ülitähtis roll inimkehas on kilpnäärme funktsiooni ja kognitiivse jõudluse tagamine. Tänu oma eelistele ajutegevusele võimaldab see meil ka paremini magada.
Lisaks on Sweet saltis kõrge rauasisaldus, mis on tervise jaoks ülioluline. Raud on oluline punaste vereliblede tootmisel, mis omakorda kannavad hapnikku kehas laiali. Rauapuuduse tõttu ei ole kehas piisavalt punaseid vereliblesid ja see põhjustab pahatihti väsimust ja peapööritust.
Sweet saltis on kindlasti natuke magusust! See sool annab igapäevastele roogadele mõnusa kerge magususe, kuid ei tasu karta, et see maitseb nagu suhkur.
Kuidas kasutatakse magusat soola?
Magus sool on Ameerika kokkade lemmik, kuna see täiustab maitseid, muutumata neid roogades liiga domineerivaks ja tugevaks. Lisaks, nagu eelnevalt mainitud, on see oma maitse ja tervisega seotud eeliste tõttu täiuslik lauasool igapäevaseks kasutamiseks.
Meie arust sobib magus sool eriti hästi pastaroogadesse, salatitesse, suppidesse või värskete köögiviljade ja võileiva peale.
Tänu oma õrnale magusale järelmaitsele sobib see ka ideaalselt kastmete maitsestamiseks.
Vahva retsept, mida Sweet Saltiga proovida: Maasikagazpacho
Väga maitsev ja värskendav retsept, mis sobib ideaalselt aiapidudeks ja grilliõhtuks. Midagi täiesti erinevat igapäevastest roogadest, niiet tasub proovida.
Vaja läheb (sellest kogusest jätkub ca neljale inimesele):
- 350 grammi maasikaid
- 500 grammi küpseid tomateid
- 1 väike roheline paprika
- Natuke sibulat (maitse järgi)
- Vees leotatud saiatükk
- Sweet Salt (maitse järgi)
- Pisut äädikat
- 20 ml oliiviõli
Valmistamine:
1. Enne maasikate ja paprika pesemist lõigake paprika pooleks, et sees olevad seemned välja võtta.
2. Koori tomatid, lõika pooleks, eemalda seemned ja lõika väikesteks tükkideks. Lõika tomatitelt ära ka varreosa.
3. Seejärel blenderda maasikad, tomatid, sibul, leotatud sai, sool ja äädikas ning sega ühtlaseks massiks. Võid lisada veidi vett, kui tundub, et gazpacho jäi liiga tihke.
4. Nüüd lisa õli ja sega veel kord läbi. Kui vaja, lisa juurde veel soola ja äädikat.
5. Vala gazpacho segu pokaalidesse ja aseta vähemalt tunniks külmkappi jahtuma.
Asjad mida meeles pidada!
Esiteks, lisa õli alles kõige lõpus, sest kui see juba alguses koos teiste asjadega kokku blenderdada, kipub blender õli tihtipeale soojaks ajama ja see annab kogu gazpachole ebameeldiva kibeda maitse. Niiet lisa õli lõpus!
Teiseks, on maasikad üsna happelised juba niisama ja seetõttu ole äädika lisamisega ettevaatlik. Vastasel juhul muutub gazpacho väga hapukaks ja nõnda ei maitse see enam hästi.
Head isu! 🙂
Reviews
There are no reviews yet.