KAMPOT RED pipar nr 98
7.99€
Üks parimaid pipraid maailmas.
Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest.
Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane.
Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga.
Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks.
Päritolumaa Kamboodža
40gr purk
Description
Kampot pipar
Kambodža samanimelisest piirkonnast pärit Kampoti pipar on üks maailma parimaid pipraid. Mugavalt kuum kliima Tai lahe ranniku lähedal ja rasked savimullad loovad suurepärase aluse silmapaistvatele pipra omadustele. Seda pipart kasvatatakse käsitsi, kasvatamisel ei kasutata kunstväetisi ega taimekaitsevahendeid.
Kõik KAMPOT pipra sordid pärinevad samast taimest, kuid värvuse määrab küpsusaste ja töötlemine.
See punane pipar on väga haruldane ja valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipra viljadest. Punast pipart on väga raske toota, vaid väga vähesed ja parimad piprakasvatajad julgevad selle riski võtta.
Tõeline punane pipar on oma kõrge küpsusastme tõttu eriti aromaatne ja peaaegu puuviljane, tugeva teravusega.
Soovitame kasutada Red Kampot pipart ainult värskelt jahvatatud, et tuua selle täielik aroom suurepäraselt esile. Sobib suurepäraselt liha, linnuliha ja kala kõrvale.
Meie Kampoti punane pipar pakub tugevaid, kuid õrnu aroome. Selle maitses, mis võib ulatuda intensiivselt vürtsikast kuni õrnalt magusani, ilmnevad ka lille- ja tsitruselised vihjed.
Kampot Punasel pipral on ainulaadne maitse ja lõhn, mis eristab seda teist tüüpi piprateradest. Kuumas maitses on tunda ka kergeid eukalüpti ja piparmündi maitseid, tasub järgi proovida.
Miks on Kampoti pipar parim?
Damrai mägede piprakasvatajate jalamil on parmiad tervete pipraterade kasvatamise tingimused. Kuum, niiske ilm ja maapinna kõrgus loovad ideaalse keskkonna viinapuude tootmiseks, millest need väikesed maitsepallid on kitkutud, kuna raske savine pinnas pakub suurepärast aroomi ja maitset kui enamikule muule purustatud mustale piprale maailmas.
Neid orgaanilisi piprateri kasvatatakse väljaspool Kampoti linna, vaid kolme miili kaugusel vapustavast Tai lahest. Neid kasvatatakse käsitsi, kunstlikke väetisi kasutamata.
Peaaegu rosinataolise välimusega, mis sarnaneb tellicherry pipraterade omaga, on maitse midagi muud kui tavaline Aasia pipraga seostatav maitse.
See, mida te siin maitsete, on iidne traditsioon. Kampoti pipraterade kasutamine pärineb 13. sajandist, mil iidne nende kasvatamise traditsioon oli suures osas sama, mis praegu.
Piirkonna elanikud nautisid sajandeid selle suitsuse ja lillelise nootide rõõme, nii et Prantsuse koloniaalid 19. ja 20. sajandil hakkasid seda eksportima tagasi läände, kus neist sai Euroopa toiduvalmistamise tugipunkt.
Tootmine peatus Kambodža kodusõja ajal aastatel 1967–1975, kuid aastatuhande vahetusel on selle populaarsus tõusnud.
Kuidas Kampoti pipart kasutada?
Niisiis, kuidas kokata Kampoti piprateradega? Purustatud punase pipra puuviljasemad noodid sobivad ideaalselt magusamate magustoitude jaoks, samas kui valge Kampoti peenem maitse sobib ideaalselt supi või puljongi jaoks, mis sarnaneb Lääne-Aafrika alligaatoripipraga.
Miks mitte isegi proovida ja maitsestada valgega muidu igavat kartuliputru?
Musti Kampoti piprateri kasutatakse suures osas punase liha puhul luksusliku kattena, kuid oluline on lisada kohe lõpus või jätta see külaliste külalistele hoolde, sest nagu küüslauk, võib see üleküpsetamisel üsna kibedaks muutuda.
Viige pipraterakaste sellise maitsva lisanoodiga järgmisele tasemele või lisage suitsutatud lillelised toonid kalakastme soolasuse tasakaalustamiseks, kasutades purustatud musta pipart.
Jäme must pipar ja laim sobivad suurepäraselt ka grillkana või mereandide, näiteks krabi juurde.
Ausalt öeldes on võimalused lõputud, sealhulgas lisada eksootilisele võile veel üks sügavuskiht, millega liha, kala ja paprikaid täita. Kujutage vaid ette, kui palju huvitavam oleks praekana, kui valge pipar lõhnastaks küpsemise ajal nahka?
Või küüslauguvõid täis pakitud kiievi kotlet, mis uhkeldab musta pipratera tsitruselise võluga.
Nii suur luksus kui see ka pole, ärge kartke puistata Kampoti pipart kogu oma toidule.