KAMPOT black PIPAR NR 93
7.99€
Kampoti must pipar on oks parimaid erakordse värskusega pipraid. Ajalooline pipar mille eriline vürtsikus asetab ta pipramaailma tippu.
Kampoti must pipar on väga tugeva, kuid õrna aroomiga ning selle maitse on vürtsikas, kuid samas magusa järelmaitsega. Maitses on tunda kerget tsitruselist, lillelist, eukalüpti ja piparmünti, mis teeb sellest väga erilise pipra.
Soovitame kasutada Kampoti musta pipart koos punase liha, mereandide ja kanaga. Seda on kõige parem kasutada vahetult enne serveerimist, kuna liiga kaua küpsetades võib see liiga kibedaks muutuda. Võib veel lisada köögiviljadele, delikatesside, kodujuustu, puuvilja- või šokolaadimagustoitude juurde.
Päritolumaa Kambodža
30gr purk
Description
Kust tuleb Kampoti must pipar?
See pipar pärineb Kampoti provintsist Kambodžas. Seda kasvatatakse ja toodetakse seal kohapeal ning esmakordselt kirjeldati seda juba 13. sajandil. Räägitakse, et juba 20. sajandi lõpus koristas Kambodža aastas 8000 tonni Kampoti pipart. Kambodža tsiviilsõda mõjutas tootmist drastiliselt, kuid on nüüdseks kasvanud alates 2000. aastate algusest.
See pipar on väidetavalt üks parimaid pipraid üle maailma ja seda armastavad tõeliselt gurmeekokad.
Soovitame kasutada Kampoti musta pipart koos punase liha, mereandide ja kanaga. Seda on kõige parem kasutada vahetult enne serveerimist, kuna liiga kaua küpsetades võib see liiga kibedaks muutuda.
Miks Kampoti pipar on maailma parim pipar?
Mis on maailma parim pipar? Ei tasu kaugemalt otsida kui siit samast: Kampoti pipar. Arvestades meile tänapäeval laialdaselt saadaolevate maitseainete tohutut hulka, võib parima mahepipra leidmine kindlasti olla hirmuäratav ülesanne.
Kuna 2020. aasta ja hilisemad sündmused hoiavad suurema osa maailmast siseruumides, on kodune toiduvalmistamine harva olnud nii populaarne kui praegu.
Kui meie ühised maitsemeeled kasvavad sellesse uude ajastusse, kus luuakse kodus lukustatuna vürtsimaailmast midagi erilist, näib, et meie soolaveski ja pipraveski täitmine eksootiliste maitseainetega on muutumas normiks.
Keskendudes täna pipramaailmale, vastame teile mõnele küsimusele. Kas soovite teada, millised on parimad terved pipraterad? Noh, ärge vaadake kaugemale kui Kampoti pipar.
Ma tean, tean, meil ei ole alati jaksu köögis askeldada ja uusi retsepte välja mõelda. Teie õnneks on need orgaanilised pipraterad justkui teie isikliku salajase koostisosa käepärast, jättes kõik, kellele kokkate, sõnatuks
Kuidas Kampoti pipar maitseb?
Nende pipraterade maailm on kirju ja leiad sa neid Euroopas vasikaliharoogadel ja ka Vietnami toidulaual elavat särtsu lisamas.
Orgaaniline punane pipar on tõesti väga haruldane. Valmistatud küpsetest koorimata pipra viljadest, on need pipraterad väga teravad, küpsed ja väga aromaatsed.
Samal ajal annavad valged pipraterad teie roale peenema maitse, nagu valge pipar Aasia köögis kipub tegema. Need valmivad siis, kui pikki pipra vilju ja marju leotatakse vees, et nahk lahustuks, ja seejärel kuivatatakse Kambodža päikese käes.
Lõpuks on mustad pipraterad need, millega jämedat musta pipart kõige rohkem seostaksite, ainult veidi tsitruselisema maitsega. Tugeva, kuid mõnusa aroomiga on need piprad. Maitselt magusad ning eukalüpti ja piparmündi lilleliste nootidega.
Kuidas Kampoti pipart kasutada?
Niisiis, kuidas kokata Kampoti piprateradega? Purustatud punase pipra puuviljasemad noodid sobivad ideaalselt magusamate magustoitude jaoks, samas kui valge Kampoti peenem maitse sobib ideaalselt supi või puljongi jaoks, mis sarnaneb Lääne-Aafrika alligaatoripipraga.
Miks mitte isegi proovida ja maitsestada valgega muidu igavat kartuliputru?
Musti Kampoti piprateri kasutatakse suures osas punase liha puhul luksusliku kattena, kuid oluline on lisada kohe lõpus või jätta see külaliste külalistele hoolde, sest nagu küüslauk, võib see üleküpsetamisel üsna kibedaks muutuda.
Viige pipraterakaste sellise maitsva lisanoodiga järgmisele tasemele või lisage suitsutatud lillelised toonid kalakastme soolasuse tasakaalustamiseks, kasutades purustatud musta pipart.
Jäme must pipar ja laim sobivad suurepäraselt ka grillkana või mereandide, näiteks krabi juurde.
Ausalt öeldes on võimalused lõputud, sealhulgas lisada eksootilisele võile veel üks sügavuskiht, millega liha, kala ja paprikaid täita. Kujutage vaid ette, kui palju huvitavam oleks praekana, kui valge pipar lõhnastaks küpsemise ajal nahka?
Või küüslauguvõid täis pakitud kiievi kotlet, mis uhkeldab musta pipratera tsitruselise võluga.
Nii suur luksus kui see ka pole, ärge kartke puistata Kampoti pipart kogu oma toidule.