KALAHARI fine nr 16
7.99€
Kalahari kõrbesool on erakordne delikatess mis pärineb Lõuna-Aafrika
maa-alusest soolajärvest. Päikesekuivatatud sool on lisaaineteta, sisaldades rikkalikult mineraale ja mikroelemente mis tugevdavad organismi immuunsust.
Kasutatakse igapäevase lauasoolana.
Kogus: 90g purk
Päritolumaa: Lõuna-Aafrika
Koostis: 100% kivisool, lisaaineteta
In stock
Email to a friendDescription
Mis on Kalahari sool ja kust see pärineb?
Kalahari kõrbesoola päritolu
Lõuna-Aafrika Kalahari kõrbe servas on soolajärv, mis saab oma esmase soolavaru maa-alusest soolamaardlast, mis on seal olnud juba 280 miljonit aastat. Tänu sellele on päikesekuivatatud Kalahari gurmeesool täiesti looduslik ja kemikaalide vaba.
Kalahari tähendab tõlgituna “maa ilma veeta”. Makgadikgadi soolajärv, mis asus selles kõrbes 280 miljonit aastat tagasi, on sellest ajast peale kadunud, jättes selle asemele soolakõrbe. Seda soola pumbatakse suurest sügavusest ja kuivatatakse seejärel päikese käes.
Kalahari kõrbesool on fantastiline toode. See sool on kogutud piirkonnast, mida pole kunagi asustatud ega kasutatud tööstuslikel eesmärkidel. Sool lagundatakse puhta vee toimel, mille tulemuseks on soolveelahus, mida kõrbepäike õrnalt kuivatab. Kalahari kõrbesool on täisväärtuslik sool, mis on eriti rikas kaaliumi, magneesiumi ja väävli poolest. See sisaldab ka teisi olulisi mineraale ja mikroelemente.
See puhas valge sool on suurepärane toitainete ja mikroelementide allikas, üks Aafrika salajasi aardeid. Kuigi see sobib hästi igasse kööki, soovitame seda kasutada kõige sagedamini liharoogade maitsete parandamiseks.
Mis on Kalahari kõrb?
Kujuta ette kohta, kus pole mitte kui midagi. Kus kilomeetrite pikkune pinnas su jalge all pilkab sind halastamatult sinise taeva ja soojustundega. Ainsad kaaslased selles kõrbes on su kohal laisalt ringi tiirlevad metsikud raisakotkad ja su südamehääl, mis lööb liiga kiiresti, et lohutust pakkuda. Tere tulemast avarasse valgetele Kalahari soolaväljadele, mis domineerivad maastikul karmi Kalahari kõrbe keskel, mida sageli nimetatakse “eikellegimaaks”!
Soolaväljad on seal olnud alles viimased 10 000 aastat, kuid kõrb ise on eksisteerinud enam kui 60 miljonit aastat. Kummaline maastik konkureerib aga Aafrika kütkestava olemusega, mis tõmbab turiste ja fotograafe ning soolasõpru korduvalt tagasi.
Vaatamata sellele, et Kalahari on asustamata, ei sarnane see aga kaugeltki tüüpilise kõrbega, mida tavaliselt silmas peame. Termin ise on tswanakeelse fraasi “Kgalagadi” tõlge, mis tähendab “suurt janu”.
Selles kõrbe piirkonnas võib leida sisevee äravoolusüsteemi. Pärast tugevaid vihmasid täituvad soolaväljad korraks veega ja ümbritsevad alad on kaetud magusa rohuga, pakkudes turgutavaid peatumispaiku erinevatele metsloomadele.
Kuidas Kalahari soola kasutada?
Paljud inimesed usuvad, et Kalahari soolal on terapeutiline jõud. Kuna seda soola ei ole töödeldud, isegi mitte joodi lisatud ja see pärineb kohast, kus puudub igasugune asustatus täielikult.
Meie keha vajab igapäevaselt puhast soola ja vett sisaldavat dieeti, et ehitada rakke ja hoida elektrolüütide tasakaalu rakkude sees ja väljaspool.
Kalahari maitse on tugev ja otsekohene. Sellel on suus pikk, rahuldav maitse ja see on vägagi meeldiv.
Kui seda soola purustad, on su tunda suus joodi toone, nagu oleksid äsja ookeanis ujumas käinud. See jätab suhu meeldiva ja püsiva maitse, olles samas erakordselt võimas, kuid mitte kunagi karm. Ideaalne õrnade mereandide, valge liha ja köögiviljade jaoks.
Reviews
There are no reviews yet.