“TIMUT & LEMON nr 86 gurmeepiprapakk” has been added to your cart. View cart
CHILOÉ pipar nr 77
9.99€
Chiloé pipar on rohkem tšilli kui pipar, maitse nüansiks on puuviljane noot.
Puuviljane, kuum ja intensiivne Chiloé pipar sobib suurepäraselt liharoogade ning koorikloomade, kalaga.
Hea grill-liha vürtsitamiseks.
Päritolumaa: Tśiili
50 gr
Category: Piprad
Description
Chiloé pipar on rohkem tšilli kui pipar, maitse nüansiks on puuviljane noot.
Puuviljane, kuum ja intensiivne Chiloé pipar sobib suurepäraselt liharoogade ning koorikloomade, kalaga.
Hea grill-liha vürtsitamiseks.
Päritolumaa: Tśiili
50 gr
VAATA KA NEID TOOTEID
Cubeb ehk kubeebapipar.
Kubeebapipar pärineb troopilistest paikadest nagu Jaava ja teised Indoneesia saared. Sellel pipral on soe, meeldiv aroom, õrnalt pirpane aga ka muid vürtse meenutav oma pehme eukalüpti ja terpentiini hõnguga. Pipra kuumutamine toob välja just selle meeldiva hõngu.
Kubeeba pipar ei ole nii tuline kui must pipar. Piparde tulisuse skaalal skoorib ta üsna madala kolme kümnest.
Kõige paremini sobib see pipar liha ja köögiviljaroogade juurde. Väga hästi ühineb kardemoni, kaneeli, karri lehtede, rosmariini, salvei, tüümiani ja kurkumiga.
Päritolumaa: Indoneesia
35gr purk
7.99€
Add to cart
Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng.
Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana.
Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Add to cart Kampot pipar on üks parimaid pipraid maailmas. Tai ranniku niiske ja kuum kliima, raske savimuld annab sellele piprale suurepärased omadused.
Kampot pipart kasvatatakse traditsiooniliselt, kasutamata kunstväetisi ja pestitsiidide. Kõik Kampot piprad pärinevad samast taimest, värvus määratakse vastavalt küpsuse ja töötlemise astmele.
Valge Kampot pipra saamiseks kasutatakse ainult täielikult küpseid vilju. Pärast saagikoristust leotatakse vilju mitu päeva vees, kuni koor lahustub. Seejärel kuivatatakse beežikas-valged terad päikese käes.
See pipar on värske ja aromaatse hõnguga.
Soovitame kasutada White Kampot pipart linnuliha, kala, köögiviljade, kergete kastmete ja suppide maitsestamisel.
Päritolumaa: Kamboodža
Pakk: 70 gr
Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades.
Pikk pipar maitseb nagu must, roheline ja valge pipar, kuid on tulisem.
Oma keerukuse tõttu sobivad pikad piprad hästi iseloomulike nüansirikaste maitsetega toitudega, nagu kevadised lemmikud nagu artišokk, spargel ja seened. Neid on kõige parem valmistada lihtsalt värskelt jahvatatud pika pipraga, mis on viimasena maitse säilitamiseks toidule lisatud. Kasuta seda veel tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks.
Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse.
Päritolumaa: Indoneesia
45gr purk
7.99€
Add to cart
Voatsiperifery pipar.
Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril.
Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks.
Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks.
Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.
Päritolumaa: Madagaskar
60 gr
16.90€
Add to cart
Voatsiperifery pipar.
Eriline pipar, mida käsitsi korjatakse Madagaskaril.
Lääne kokad armastavad selle pipra aroomi. Haruldane Voatsiperifery pipar on tugeva, kuusemetsaaroomi ja keskmise vürtsikusega. Voatsiperifery pipar kasvab kuumas ja niiskes Kagu-Madagaskari vihmametsas. See pipar kasvab ainult vabas looduses ning see teeb selle korjamise väga keeruliseks.
Voatsiperifery on ilus pipar ja see on lihtne viis muuta iga roog kõrgetasemeliseks.
Soovitame seda pipart kasutada liha- ja kalaroogades ja ka magustoitudes, näiteks puuviljasalatitele peale puistades.
Päritolumaa: Madagaskar
50 gr
9.99€
Add to cart
Pika pipra aroom on palju rikkalikum kui tavalisel pipral.
Puuviljane-magus lõhn, pisut ka kaneelilõhna.
Iga piprakaun valitakse käsitsi, mis muudab selle pipra nii hinnaliseks.
Parima maitseelamuse saamiseks purusta uhmris või sõrmede vahel.
Päritolumaa: Kamboodža
70 gr
14.90€
Add to cart
Tellicherry pipral on väga eriline värske maitse. Tellicherry pipart peetakse teistest pipardest aromaatsemaks. Selle pipra lõhnal on tugev ja eristatav tsitruse hõng.
Tellicherry pipart saab kasutata nagu kõiki teisi musti pipraid. Soovitame seda kasutada, et maitsestada soolaseid roogi, nagu näiteks sidruni-pipra kana.
Lisaks on see hea lisand toidulaulale, et roogadele kiirelt ja lihtsalt erilist maitset lisada.
Päritolumaa: India
50 gr
7.99€
Add to cart
See erakordne pipar pärineb Malabari ranniku kõrgustiku looduskaitsealalt, mis asub Edela-Indias.
Tiger pipar tuleb toitudes hästi välja oma unikaalse ja tugeva maitsega. See on suurepärane grillliha ja kalaga, samuti sobib see kastmetesse.
Päritolumaa: India
80 gr
9.90€
Add to cart
Pikk pipar
Pikal pipral on õrn lillehõng väikse särtsuga, eriti pikalt küpsetades.
Kasuta seda: tumeda lihaga, köögiviljadega, kompottidesse, magustoitudesse ja ka puuviljadele lisandiks.
Kõige parem on see lihtsalt purustada, et pipra tugevus saaks anda maitset karridesse, kõige paremini just taimetoidu ja aeglaselt küpsevatesse toitudesse.
Päritolumaa: Indoneesia
70 gr
9.90€
Add to cart
Jamaica vürtsipipar
Sügavalt aromaatsed, väiksed ja pruunikad, seemne moodi puuviljad, mis on rohkem tuntud vürtsipuu marjadena pakuvad pikantset maitset, millele järgnevad kaneeli, nelgi ja muskaatpähkli õrnad maitsed.
Jamaica tuntud ‘Jerk’ lihamäärdes on vürtsipipar üks tähtsamaid komponente.
Tänapäeval leiab seda ka ketšupitest, lihamarinaadidest, hapukurkidele lisatuna, rummikokteilidest ja ka vürtsikamatest kookidest üle kogu maailma.
Päritolumaa: Guatemala
60 gr
9.90€
Add to cart
Timuti ja sidruni pipar
Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta.
Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju.
Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil ka valuvaigistav efekt.
Sobib väga hästi:
-kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche
-mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid
-lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun
-juustuga: värske ja noor kitsejuust
-magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad
30 gr
7.99€
Add to cart
Üks parimaid pipraid maailmas.
Ehtne punane pipar on haruldane pipar, mis on valmistatud täiesti küpsetest koorimata pipardest.
Kõrge küpsusastme tõttu on punane pipar eriti aromaatne ja puuviljane.
Kampoti punast pipart kasutage värskelt jahvatatuna, et selle täiuslik aroom suurepäraselt esile tuleks. Ideaalne liha, linnuliha ja kalaga.
Punane Kampoti pipar on nimetatud korduvalt üheks maailma parimaks pipraks just oma erilise ja tugeva maitse poolest. Pärineb ta Kambodžast ning on seotud selle kohaga samamoodi nagu seostatakse šampanjat Prantsusmaaga. Lisaks oma puuviljalisele meeldivale maitsele näeb punane kampoti pipar imeilus välja. Öeldakse, et just see pipar on eriti hea kõhu korrashoidmiseks ning kolesterooli taseme madalal hoidmiseks.
Päritolumaa: Kamboodža
70 gr
14.90€
Add to cart
Värviline piprasegu Schinus marjadega.
Meie värviline piprasegu on aromaatne ja keskmiselt vürtsikas ning õrna puuviljase maitsega. Kõige paremini sobib see liharoogade, salatite, pastade ja kastmetega.
Sisaldab: musta, valget, rohelist ja roosat pipart.
Läbipaistvas veskis näeb see välja imekaunis ja sobib väga hästi ka lauda kaunistama.
Päritolumaa: India /Brasiilia/ Sri Lanka
70 gr
9.90€
Add to cart
Timuti ja sidruni pipar
Seda pipart on Himaalaja põlisasukad kasutanud juba üle tuhande aasta.
Timuti ja sidruni pipar on sarnane kuulsale Szechuani piprale, aga selle terad on suuremad ja heledamad. Timuti maitsebukett koosneb võluvast granadillist, tsitrusest tugeva roosiga, jasmiini ja hüatsindi maitsetest ning õrnalt on tunda ka suitsuseid ning puiseid marju.
Teravus on väga piprane ning lisaks on timutil ka valuvaigistav efekt.
Sobib väga hästi:
-kalaga: valge kala, kala-carpaccio, tartar, ceviche
-mereandidega: vähk, kammkarp, krevetid
-lihaga: valge liha, linnuliha, sealiha, veiseliha, pardiliha, lambaliha, kalkun
-juustuga: värske ja noor kitsejuust
-magustoitudega: mango, ananass, tsitrulised, maasikad, melon, litšimarjad, granadill, aprikoos ja šokolaad
50 gr
9.90€
Add to cart