CHOCOLATE pipar nr 99
7.99€
Šokolaadipipar ei ole valmistatud šokolaadist, kuid sellel on peen šokolaadimaitse ja -lõhn. See on ürgne pipar ja oma šokolaadiste nootide tõttu on see maitselt väga unikaalne ning kokkade poolt üle maailma hinnatud.
See erineb teistest vürtsidest oma erakordselt peene aroomi poolest, mis on ilmselt ainulaadne.
Pipra maitse algab puuviljaselt ja seejärel muutub lõõskavaks soojuseks. Nõnda on ta üpriski vürtsikas pipar.
Šokolaadipipar sobib suurepäraselt köögivilja-, magustoidu- või puuviljaroogadega. Samuti sobiv tumeda lihaga.
Päritolumaa: India
35gr purk
Kirjeldus
Mis on šokolaadipipar, kust see tuleb ja kas seda tehakse šokolaadist?
Šokolaadipipar on väga eriline Indiast pärit pipar, mida mõnikord tuntakse ka nime all “väike pikk pipar”. Nagu nimigi ütleb, on šokolaadipipar sarnane pika pipraga, kuid on veidi väiksem.
Šokolaadipipart leidub nii Indias kui Nepaalis ning selles on hõrgutav segu vürtsikatest ja värsketest nootidest, mis teeb sellest suurepärase lisandi iga gurmeekoka kööki. Pipar tekitab suus kerge tuimestusreaktsiooni, mis muudab toiduvalmistamise ja einestamise veelgi omakorda huvitavamaks.
Kuidas šokolaadipipar maitseb?
Nimi “šokolaadipipar” viitab lõhnale, mis on õrnalt piprane ja vihjab selgelt tumedale šokolaadile. Selle erakordselt õrn šokolaadinoot, mis on ainulaadne, eristab seda teistest vürtsidest.
See pipar erineb teistest vürtsidest veel ka tänu oma erakordselt peene šokolaadinoodile maitses. Pipra maitse algab puuviljaselt ja seejärel muutub lõõskavaks soojuseks. Nõnda on ta üpriski vürtsikas pipar.
Kuidas kokata šokolaadipipraga?
Lisaks šokolaadinootidele mõjub see pipar ka keelele kergelt tuimestavalt, mis ergutab süljevoolu ja intensiivistab aroome.
Tänu sellele sobib šokolaadipipar ideaalselt liha, köögiviljade, magustoitude ja puuviljaroogade juurde. Kasuta purustatult, keedetult või uhmerdatuna. Toob esile kontrasti õrnale kalale või isegi magusatele magustoitudele ja puuviljadele, muutes toidud väga põnevaks.
See ainulaadne pipar annab roogadele piprama maitse kui kunagi varem ja näeb värskelt jahvatatud iga roa peale puistatuna suurepärane välja.
Nipp: enne šokolaadipipra kasutamist purustage see pigem uhmris ja nuiaga, mitte pipraveskis jahvatades. Pipraveskis jahvatamine kaotab šokolaadised noodid.
Lõbus retsept, mida meie šokolaadipipraga proovida:
Suvised grillitud köögiviljatacod maasikasalsa ja šokolaadipipraga
See on ideaalne retsept kiireks ja kergeks õhtusöögiks suvel. Lihtne valmistada ja maitseb hämmastavalt, tutvustades samas lõbusaid maitseid, mida šokolaadipipar kaasa toob.
Vaja läheb:
Tacode jaoks:
- Pakk tacosid
- 1 pikuti õhukesteks viiludeks lõigatud suvikõrvits
- suur kimp sparglit
- 5 minipaprikat
- 2 avokaadot
- Peotäis kirsstomateid
- kitsejuust
- köögivilja marinaad
- 3 supilusikatäit oliiviõli
- 1 tl tšillipulbrit
- ½ tl köömneid
- ½ tl Cayenne’i
- ühe laimi mahl
- Meie Sweet salt
- Meie šokolaadipipar
Maasikasalsa jaoks:
- 500 grammi värskeid maasikaid
- 1 väike punane sibul
- 60 grammivärsket basiilikut
- ½ jalapeño
- poole laimi mahl
- tilk oliiviõli
- Meie magus sool
- Meie šokolaadi pipar
Tee nõnda:
- Kõigepealt sega marinaadi ained omavahel ja tõsta kõrvale ootama
- Teiseks tükelda maasikad ja haki sibul väikesteks tükkideks, haki basiilik ja jalapeno, lisa kõik väiksesse kaussi.
- Siis on aeg teha mahl poolest laimist ja lisada tilga oliiviõli ning maitsestada meie Sweet soola ja šokolaadipipraga (ära siin kiirusta, kuna vürtside kogust tuleb oma maitse järgi kohandada! Võta aga lusikas kätte ja maitse, nii saad teada, mis täpselt puudu on! ), vala peale maasikasegu ja aseta salsa serveerimiseks külmkappi.
- Seejärel viiluta suvikõrvits õhukesteks viiludeks ja lisa koos spargli ja tervete paprikatega kaussi.
- Tõsta köögiviljad grillile ja vala marinaad peale peale. Paprikad peaksid esmalt minema grillile, sest neil kulub keskmisel/madalal kuumusel soovitud söe saamiseks kõige kauem aega.
- Lisa suvikõrvits ja spargel, kui paprika on juba peaaegu valmis (5–8 minutit tavaliselt kulub neil küpsemiseks), sest mõlemal küljel kulub vaid paar minutit.
- Seejärel hakka pihta oma soovi järgi tacode kokkupanemisega, soojendades neid grillil. Enne serveerimist lisa mõned grillitud köögiviljad (viiluta paprikad pärast grillil söetamist), maasikasalsat, paar viilu avokaadot, hakitud kirsstomateid, puista kitsejuustu ja näputäis värsket laimimahla.
Bon appetit! 🙂